8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Çabasan Boya çıtayı yükseltti

Kahramanmaraş’ta 7 yıl önce kurulan Çabasan Boya A.Ş., son teknoloji ile donatılmış tesislerinde kumaşları boya-kasar işleminden geçirerek, dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyor.

Kahramanmaraş-Gaziantep yolu Karacasu Beldesi’nde 1998 yılında kurulan Çabasan Boya A.Ş., bugün 7 dönüm kapalı alan içerisindeki ileri teknolojinin hakim olduğu tesisleri içerisinde kumaşlara renk veriyor.

 Günlük 15 ton kapasiteli bilgisayar sistemlerinin hakim kılındığı Çabasan Boya Tesisleri’nde üretilen mamulün yüzde 96’sı İtalya başta olmak üzere Almanya, Belçika ve Hollanda’ya ihraç ediliyor. Almanya’nın dünya pazarında tanınmış markası olan Otto’nun ürünlerinin yüzde 99.9’u Kahramanmaraş Çabasan Boya A.Ş.’nin ileri teknolojisi ve uzman elemanlarının kontrolünden geçiyor.

Çabasan Boya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, dünyada yaşanan rekabet şartlarına rağmen Çabasan Boya’nın bir süre önce başlattığı kendini yenileme çalışmalarının, yeni yılın ilk aylarında tamamlanacağını söyledi.

Fabrikada her şeyin makineler tarafından yapıldığını kaydeden Balcıoğlu, "Türkiye’nin bu bölgesinde ilk, Türkiye’de ise sayılı bulunan dokunmatik ekranlı sıvı kimyasal dağıtıcı sistemi sayesinde kimyasal maddeleri insanlar taşımıyor. Sistem kendine verilen reçeteyi, yani yapılacak işlemi tek tuşun ardından sırasıyla otomatik olarak gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Balcıoğlu, amaçlarının alanlarında bölgenin lideri olmak olduğunu sözlerine ekledi.

k.maraş
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 10:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?