8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Girdiği evde dondurma yiyen hırsız serbest kaldı

Kahramanmaraş’ta, hırsızlık amacıyla girdiği evde buzdolabında bulunan pişmiş et ve dondurmayı yiyen, ev sahibinin dijital fotoğraf makinesiyle de farkında olmadan kendi fotoğrafını çeken genç tahliye oldu.

Hırsızlık amacıyla girdiği bağ evinin buzdolabındaki et ve dondurmayı yiyen ve ev sahibinin dijital fotoğraf makinesini kurcalarken, farkında olmadan kendi fotoğrafını çekerek hiçbir şeye dokunmadan kaçan 15 yaşındaki S.B., çıkarıldığı mahkemede, yeni TCK’nın 145. maddesine göre suçsuz bulunarak tahliye edildi. Kararın, yeni TCK’nın ilk uygulamalarından biri olduğu kaydedildi.

10 gün önce merkeze bağlı Sarıkaya Köyü yakınlarındaki bir bağ evinde meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

"Asmadan bağ evinin balkonuna tırmanan 15 yaşındaki S.B., buradan da eve girdi. S.B. eve girdikten sonra buzdolabının kapısını açarak, içerisindeki pişmiş et ve dondurmayı yedi. Ardından da ev sahibinin dijital fotoğraf makinesini alarak kurcalarken bilmeden kendi fotoğrafını çekti. S.B. daha sonra evden hiçbir şey almadan olay yerinden uzaklaştı. Eve gelerek durumu fark eden ev sahibinin güvenlik kuvvetlerine haber vermesi üzerine başlatılan çalışmalar sonucunda, eve giren şahsın fotoğraf makinesindeki kişi olduğu kanaatine varıldı. Çevrede yapılan araştırma sonucunda S.B. yakalanarak gözaltına alındı."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 14:00:37
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 13:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?