8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

'Havalimanını açın' çağrısı

K.Maraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Arifoğlu, yıllardır atıl bir şekilde bekleyen Kahramanmaraş Hava Alanı’ndan uçak seferlerinin başlatılmasının şart olduğunu söyledi.

KMESOB Başkanı Abdulkadir Arifoğlu, yaptığı açıklamada, Gaziantep Hava Alanı’nın pist inşaatı nedeniyle 4 ay süreyle geçici olarak kapanacak olması nedeniyle Kahramanmaraş Hava Alanı’nın yeniden gündeme geldiğini hatırlatttı.

Arifoğlu, "Kahramanmaraş Hava Alanı’nın yıllardır uçak seferlerinin yapılmıyor olması herkes gibi bizleri de derinden üzüyor. Madem buraya tomarla para harcanmış, o zaman hava alanı değerlendirilmelidir. Gaziantep Hava Alanı’nın geçici olarak kapanması ile birlikte bizim hava alanı gündeme geldi ama kalıcı olarak seferlerin başlatılmasının daha iyi olacağı kanaatindeyim. 4 aylığına değil de yılın 12 ayı Kahramanmaraş’tan Ankara ve İstanbul’a tarifeli uçak seferlerinin ister THY, isterse özel şirketler tarafından yapılabilmesi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Günümüz dünyasında uçak yolculuğu artık bir lüks değil, zamanla yarışan insanoğlu için önemli bir ihtiyaçtır ve gün gelir herkes için gerekli olabilir" dedi.
KMESOB Başkanı Arifoğlu, Kahramanmaraş Hava Alanı’ndan uçak seferlerinin kalıcı olarak başlatılacağı yönündeki gelişmeleri önemle takip ettiklerini de belirterek; "Teşvikten sonra hava alanı müjdesi de çok iyi olacaktır. Bu arada, Narlı Beldesi yakınlarında bölge illerinin yararlanacakları bölgesel bir hava alanının yapılması konusunun da gündemde olması Kahramanmaraş adına sevindirici bir olaydır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 14:23:26
Güncelleme :26 Şubat 2005 Cumartesi 15:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?