16
Eylül
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kahramanmaraş: Devlet Hastanesi ortopedi bölümü bir ilke imza attı

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Ortopedi Bölümü’nde ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyatla, kamuoyunda tüberküloz olarak bilinen verem hastalığından kaynaklanan omurga iltihabına yakalanan bir hasta sağlığına yeniden döndürüldü.

Ortopedi Uzmanı Dr. Ramazan Danışman, Türkiye’de sadece bir iki hastanede yapılabilen ve büyük risk taşıyan omurga iltihabı ameliyatını, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde ilk olmasına rağmen başarıyla sonuçlandırdıklarını belirtti. Ortopedi Uzmanı Dr. Danışman, "Operasyonda bir omurganın 3 tanesini çıkardık. Omurganın kaymaması için ön ve arkadan müdahale ederek gerekli operasyonları yaptık. Bu ameliyat Türkiye’de bir İstanbul Çapa’da ve bir de iki hastanede daha yapılabiliyor" dedi.

Verem hastalığının yaygın olduğu 30 yıl öncesinde bu tür hastalıkların sık görüldüğünü de bildiren Dr. Danışman, "Bu rahatsızlık ilaçların gelişmesiyle son 30 yıl içerisinde pek görünmez olmuştu. Şimdi ise bu mikrop duyarsız hale geldi; ancak ne yazık ki günümüzde tekrar yaygınlaşmaya başladı" diyerek konuya dikkat çekti.

Ameliyat edilen 45 yaşındaki Emine Hekimoğlu isimli hasta ise, bir yıldır beldeki ağrılar nedeniyle büyük ağrılar çektiğini ve ayağa kalkamaz olduğunu belirterek, "Hastaneye kaldırdılar. Doktorumuz ameliyat etti. Şu anda ameliyatın ağrıları var; ama biraz iyiyim. Bir yıldır çektiğim bu dertten kurtulacağım için çok sevinçliyim" diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 21:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?