16
Eylül
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kahramanmaraş: Özürlülerin olimpiyat hırsı

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait yüzme havuzunda Bedensel Engelli Milli Takım Antrenörü Osman Çullu nezaretinde yaklaşık bir yıldır günde çift antrenman yapan engelli milli sporculardan Ali Uzun ve İsmet Ayık, günde 6 bin 500 metre kulaç atıyor.

Bir alışveriş merkezinde kasiyer olarak çalışan 23 yaşındaki milli yüzücü Ali Uzun, 4 aydan bu yana çalışmalara yoğunluk verdiklerini belirterek, "Atina’da yapılacak olimpiyat oyunlarında en iyisini yapmaya çalışacağım. Amacım, ülkeme madalya ile dönmek. 2000 Sidney Olimpiyatları’nda Türkiye’yi yalnız ben temsil etmiştim. Orada 11. oldum" diye konuştu.
Diğer engelli yüzücü İsmet Ayık ise, olimpiyat oyunlarına en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, "İddialı gidiyoruz ama ilk hedefimiz finallere kalabilmek olacak. İnşallah madalya ile döneriz" dedi.

Antrenör Osman Çullu ise, olimpiyat için bir yıldır hazırlandıklarını söyleyerek, 1-10 Eylül tarihleri arasında Ankara’da yapacakları kampın ardından 11 Eylül’de Atina’ya gideceklerini söyledi. Çullu, ’’Olimpiyat hazırlıklarımız gayet iyi gidiyor. Bu 2 sporcumuzun olimpiyatlarda yüzümüzü güldürmeleri için de çalışma programını titizlikle uyguluyoruz. Bu nedenle Olimpiyatlara kadar kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz’’ diye konuştu

iha-k.maras
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 13:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?