16
Eylül
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kahramanmaraş: Şehit yakınlarından teröristin 'anıt mezarına' tepki

1994 yılında bir yeğenini, geçtiğimiz aylarda ise üsteğmen arkadaşını Tunceli kırsalında şehit veren Ahmet Çelik (35), bölücü terör örgütü tarafından infaz edilen terörist Engin Sincar’a yapılan anıt mezara tepki için yollara düştü.

Adana’dan yola çıkan Ahmet Çelik, 210 kilometre yürüdükten sonra Kahramanmaraş’a ulaştı. Çelik, "Yeğenimi hiç unutamıyorum. Onu Adana Otogarı’nda gülerek davul zurna ile askere yollamıştık. Türk bayrağına sarılı tabutu geldi. Bana askerdeyken mektup yazmıştı. ’Amca şehit olursam beni unutma. Şehitleri unutturma’ diye. Gazetelerden terörist için bir yığıntı yapıldığını görünce tüm şehit aileleri adına dikkat çekmek ve bu ülkede, bu ülke için can vermiş şehitlerinde var olduğunu hatırlatmak için yürümeye karar verdim. Tüm Türkiye’deki şehit aileleri dernekleriyle görüşüyorum. Onlar 18 Ağustos’ta teröristin anıtının açılışını yapacaklarmış. Biz de 13 Ağostos’ta bir miting yapmayı planlıyoruz" dedi.


Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek terörle mücadeleden sorumlu Müdür Yardımcısı Suat Banbek’i ziyaret eden Ahmet Çelik, daha sonra Kahramanmaraşlı şehit aileleri ile görüştü.

iha-k.maras
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 17:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin urfalı IP: 85.110.152.xxx Tarih : 19.05.2010 21:59:32

allah cezalarını versin gene kandırılmışlar  eli kana bulaşmamış olanlar hariç destek verenlerinde allah cezalarını versin nasıl kıydınız  o askerlere o  bütün insanlık alemini sizlerden kurtarmak için canını hiçe sayarak kahramanca  şehit oldu onlar bari tertemiz allahın huzuruna çıktılar siz  rahat ölücekmisiniz acaba çok merak ediyorum  nasıl allahın karşısına çıkıcaksınız kahrolasıcalar   elleriniz kırılsın