16
Eylül
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kahramanmaraş'ta ilginç bir 'yol' hikayesi

Osmaniye Valiliği, Osmaniye-Kahramanmaraş arasındaki mesafenin 102 km olduğunu, iki kent arasında minibüsle yolcu taşımacılığı yapılamayacağını öne sürerek, minibüslerin otobüse çevrilmesini istedi. Dolmuşçular ise, bu karara tepki gösterdi.
Kahramanmaraş-Osmaniye arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuşçu esnafı, bugünlerde bir hayli dertli. Ekonomik durgunluk ve girdi maliyetlerinin yüksek olması dolmuşçu esnafını sıkıntıya sokarken, Osmaniye Valiliği’nin aldığı karar da esnafı kara kara düşündürüyor. Osmaniye Valiliği, Kahramanmaraş-Osmaniye arasındaki mesafenin 100 kilometreden fazla olması nedeniyle minibüs çalıştırılamayacağını gerekçe göstererek, kanuna göre araçların otobüse çevrilmesini istedi.
Ancak, Kahramanmaraş Belediyesi Trafik Müdürlüğü, Kahramanmaraş -Adana (Osmaniye) karayolu 5. kilometresindeki Aksu Mahallesi, Karataş mevkiinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan arsayı, 2002 yılında Aksu Garajı olarak ilan etti. Böylece, 60 minibüsle hizmet vermekte olan Gül Tur ve Güven Tur firmalarının, Kahramanmaraş-Osmaniye arasında Aksu Garajı’ndan çalışmalarına izin verilmiş oldu.
Osmaniye Valiliği’nin kararı hakkında bir açıklama yapan Gül Tur Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ejder Bağcı, mağduriyetlerinin giderilmesi için başta Vali İlhan Atış olmak üzere tüm yetkililerden ve siyasilerden ilgi ve destek beklediklerini söyledi. Kahramanmaraş Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen Aksu Garajı ile Osmaniye arasındaki mesafenin 96-97 kilometre olduğunu dile getiren Bağcı, şunları söyledi:
"Durum böyle olunca minibüs çalıştırılmasında kanunen bir sakınca bulunmadığı açıkça ortadadır. Ancak Osmaniye Valiliği, Kahramanmaraş-Osmaniye arasındaki mesafenin 102 kilometre olduğunu öne sürerek, bizim çalışmamıza zorluk çıkartmaktadır. Halbuki, kullanmakta olduğumuz Aksu Garajı, Kahramanmaraş-Osmaniye karayolunun 5. kilometresinde yer almaktadır. Bu hususun göz önüne alınarak, mağduriyetimizin giderilmesini beklemekteyiz. ’Baba Vali’ olarak bildiğimiz Sayın Valimiz İlhan Atış beyden ve yetkililerden yardım istiyoruz. Çünkü borç-harç veya kredi ile minibüs alarak evine ekmek götürmenin telaşı içerisinde olan bizler gerçekten zor durumdayız."
K.MARAŞ - İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 19:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?