16
Eylül
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kahramanmaraş'ta Mehmetçik gençleri üniversiteye hazırlıyor

Kahramanmaraş 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan kısa dönem öğretmenler, başarılı ve fakir öğrencileri ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlıyor.


Milli Eğitim Müdürlüğü ile 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında yapılan anlaşma ile lise son sınıfta olup da maddi imkansızlıklar yüzünden dershaneye gidemeyen başarılı öğrenciler, Ticaret Lisesi'nde oluşturulan Mehmetçik Dershanesi'nde üniversiteli olabilmek için ter döküyor.


Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin'in önerisi ile faydalı bir çalışma içerisine girdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, kursun amacının fakir ama başarılı öğrencileri üniversiteye hazırlamak olduğunu kaydetti. Sivil yaşamlarında dershane deneyimi olan asker öğretmenlerin bu konuda kendilerine yardımcı olduğunu belirten Akgül, "Kahramanmaraş genelinde bütün okullarda duyuru yaptıktan sonra bir kanaat sınavından sonra 160 öğrenciyi kursa aldık. Fakir velilerin yoğun talebi üzerine bu sayıyı 200'e çıkarttık. Bu öğrencilerden en az 50 tanesini iyi bir üniversiteye yerleştirmek istiyoruz" diye konuştu.


Asker öğretmenlerin burada görev yapmasından dolayı sınıflara da Mehmetçik Dershanesi ismini verdiklerini anlatan Akgül, hafta sonları tam gün, hafta içi ise öğleden sonra etüt yapmak suretiyle ciddi ve etkili bir çalışma sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

K.MARAŞ - İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 15:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?