16
Eylül
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kale restorasyonu tamamlanmak üzere

Belediye’nin tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nin aslına uygun bir görünüme kavuşturulması için başlattığı restorasyon çalışmalarının son aşamaya geldiği bildirildi.Belediyeden yapılan açıklamada, yaklaşık 3 ay önce başlatılan restorasyon çalışmalarında sur etrafına bir metre yüksekliğinde demir korkuluk monte edildiği kaydedildi. Kaledeki enerji ve telefon hatları yer altına alınırken, kale çıkış yoluna andezit doğal taş döşeme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kahramanmaraş Kalesi’ndeki çalışmaların, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan alınan izin çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, şehrin merkezi yerinde bulunan ve Anadolu kaleleri içerisinde büyük öneme sahip olan Kahramanmaraş Kalesi’ni aslına uygun şekilde restore etmeye çalıştıklarını ifade etti.
Kahramanmaraş savunmasında büyük rol oynayan kaledeki kalan diğer çalışmaların da en kısa zamanda tamamlanacağını kaydeden Başkan Poyraz, "Kale içerisinde çok güzel düzenlemeler yapıldı. Burada şehrimizin el sanatlarını tanıtmak için mekanlar da oluşturularak eski bina lokantaya dönüştürüldü. Bundan sonra kaleye çıkan insanlarımız çok güzel ve tarihi bir mekanda dinlenme fırsatı bulacaklardır. O nedenle düzenleme çalışmalarını en kısa sürede tamamlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

k.maraş
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 12:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?