8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Kıtalararası sahtekarlar yakalandı

Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonda, ABD’de bulunan banka müşterilerine ait kredi kartı bilgileriyle sahte kredi kartları düzenleyen ve bu yolla dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 5 kişi yakalandı.

Bir istihbaratı değerlendiren Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil ekipler, bir kuyumcunun kredi kartı ile alışveriş yapan şahıslardan şüphelenmesi üzerine harekete geçti.

Yapılan operasyonda 27 RL 242 plakalı otomobilde 1’i bayan 5 kişi yakalandı. Otomobilde yapılan aramalarda ise 13 adet sahte kredi kartı ile 2 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Şahısların Şanlıurfa’dan geldikleri öğrenilirken, Kahramanmaraş’ta 2 kuyumcu ve 1 telefoncudan alışveriş yaptıkları tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan H. V., R. K, A. K, N. S, İ.N, daha sonra adliyeye sevk edildi. Firarda bulunan M A.’nın ise yakalanmasına çalışılıyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcısı Mükremin Özdemir, şahısların sahte kredi kartları ile ABD’de bulunan ilgili banka ile temasa geçirip ödeme yaptırdıklarını kaydetti. Özdemir, "Sahte kredi kartlarını ele geçirdikten sonra İstanbul’da bulunan Bankalararası Kredi Merkezi’ne gönderdik. Oradan aldığımız bilgilerde sahte kredi kartlarının arka kısmındaki dijital bölümündeki bilgilerin 2 tane ABD’deki bankaya ait müşterilere ait olduğu tespit edildi ve o nedenle bankaların onay verdiği bildirildi" diye konuştu.

Şahısların Kahramanmaraş’ta 2 tane kuyumcu dükkanı ve telefoncudan alışveriş yaptıklarını tespit ettiklerini anlatan Özdemir, "Hatay’da da bu şekilde alışveriş yaptıkları ortaya çıktı. Ancak bizim kanaatimiz sadece Kahramanmaraş’ta değil, birçok ilde de aynı dolandırıcılığın yapıldığı şeklindedir. Ancak detayları bankalardan gelecek olan bilgilerle ortaya çıkacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 12:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?