16
Eylül
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kültür ve tabiat varlıkları korumaya alındı

Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurul Başkanı Doç. Dr. Cengiz Can, kültür ve tabiat varlıklarının korunması için yeni yasa ile yılbaşından itibaren emlak gelirlerinden yüzde 10 pay ayrılması uygulamasına başlanacağını söyledi.

Kasım ayı olağan toplantısını Kahramanmaraş’ta gerçekleştiren Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, çalışmalarını tamamladı. Kahramanmaraş Belediyesi’nde 3 gün devam eden toplantıda, kurumun kapsamına giren 9 vilayetten gelen konular görüşülerek değerlendirilerek karara bağlandığı belirtildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kurul üyelerine Paşam Et Lokantası’nda bir öğle yemeği verdi. Kurulun Kahramanmaraş’taki çalışmaları hakkında bilgi veren Can, "Kahramanmaraş tarihi eser konusunda büyük bir potansiyele sahip. Buradaki eserlerde genelde büyük bir tahribat görmedik. Açıkcası iyi de korunmuş sayılır. Şehrin birçok yerinde kendine has özgün mimarlık örnekleri de var. Bütün bunların Kahramanmaraşlılar için kültürel anlamda korunması, kullanılması en önemli hedefimizdir. Bu konuda Belediye Başkanı Poyraz, İmar Komisyonu üyeleri ile ve bütün uzman arkadaşlarla fikir birliği içerisinde bu konuları görüştük. Neler yapılabileceğini konuştuk" şeklinde konuştu.

Bir süre önce yangın meydana gelen Taşhan ile ilgili olarak da değerlendirme yapıldığını anlatan Can, konuya olumlu baktıklarını ve kısa zamanda gerekenin yapılacağını belirtti.

KAHRAMANMARAŞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 10:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?