8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Midaş'tan yeni yatırım

Kahramanmaraş’ta 1990 yılında kurulan Midaş İplik ve Dokuma Sanayi A.Ş., 20 milyon dolarlık elyaf, boya ve ring penye yatırımı için harekete geçti. 65 bin metre karesi kapalı alan olmak üzere toplam 175 bin metre kare alanda faaliyet gösteren Midaş AŞ., 550 kişiye de istihdam sağlıyor.

Günlük 25 ton iplik, 20 bin metre ham bez ve günlük 8 ton katlama-büküm kapasitesine sahip olan firma, Türk tekstil sektöründe en önemli kuruluşlardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Midaş A.Ş. Genel Müdürü Ersin Şendoğan, firma olarak ürünlerini topluma ve çevreye duyarlı bir şekilde pazara sunduklarını belirterek, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını ifade etti.

Tekstil sektörünün içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Ersin Şendoğan, zor bir dönemeçten geçtiklerini, özellikle Uzak Doğu’nun sektör üzerine getirdiği tehditlerin, kendilerini haksız rekabet ortamına sürüklediğini belirtti.

Şendoğan, "Her sektörde olduğu gibi, işgücü ve enerji maliyetlerinin yüksek oluşu, Türk tekstilinin yaşamasını zorlaştırıyor. Bunun yanısıra tekstil, Türkiye’nin en önemli sektörlerinden bir tanesi, bilgi birikimi açısından en zengin sektörüdür" dedi.

Ürün yelpazesinde, kalitede ve serviste farklılaşmaya özen gösterdiklerini kaydeden Genel Müdür Ersin Şendoğan, "Makine parkımızı genişleterek, iplik tesislerimizde modernizasyon çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Firma olarak 20 milyon dolarlık elyaf ve iplik boya ve ring penye yatırımını devreye sokacaklarını ifade eden Şendoğan, yeni yatırımla istihdamda yüzde 50 artış sağlayacaklarını dile getirdi. Tekstil sektörünün içinde bulunduğu zorlukları aşmak için de firmaların yeni stratejiler geliştirmesi gerektiğine değinen Şendoğan, sektörün önümüzdeki 2-3 yılının sancılı geçeceğini düşündüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 13:44:44
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 11:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?