8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Müdür sert çıktı: Sokakları serseriye bırakmayız!

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, yasaların her zaman polise yetki verdiğini belirterek, bir şeylerin arkasına sığınıp, sokakları serseriye, psikopata teslim etmeyeceklerini söyledi.

Çelikbilek, Kahramanmaraş’ta dün akşam saatlerinde şehrin en işlek caddesinde meydana gelen silahlı kavga ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Olayın iki grup arasında yaşanan tartışma neticesinde meydana geldiğini ifade eden Çelikbilek, olayla ilgili olarak M.O, O.Ç. ve M.K. isimli şahısların gözaltına alındığını ve adliyeye sevk edileceklerini kaydetti.

Çelikbilek, "Bunun ötesinde maalesef şehrimiz halkından olup bu tür hadiseler çıkartacak olan 30-40 tane serseri tabir ettiğimiz psikopat bulunmaktadır. Biz Kahramanmaraş polisi olarak bu psikopatlara Kahramanmaraş’ın huzurunu kaçırtmayacağız ve bunda da kararlıyız. Arkadaşlarımızla beraber bu şahıslarla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Yasaların her zaman polise yetki verdiğini ifade eden Çelikbilek, "Polis gerektiğinde zor kullanır. Polisin eli kolu bağlı diye bir şeyi kabul etmiyorum" diye konuştu.

Dünkü olaya eşofmanlı gelmesinin sorulması üzerine Çelikbilek, o saatlerde sporda olduğunu ve anonsu duyar duymaz olay yerine geldiğini ifade ederek, "Önemli olan olaya müdahale etmektir. Eşofmanlı veya üniformalı olması fazla önemli değil. Yalnız siz bu şahsın bize yaptığı fiili mukavemeti görmediniz. Küfrü izleyemediniz. Buna rağmen biz serin kanlı davrandık. Bu olay ABD’de olsaydı, boyutları çok farklı olurdu. Ama biz o tür uygulamalara taraftar değiliz. Yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde onlarla etkin mücadelemiz devam edecektir. İşin adli boyutu da bizi enterese etmez" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, bir şeylerin arkasına sığınarak sokakları serseriye, psikopata teslim etmeyeceklerini, yasaların kendilerine güç veren tarafları da olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 13:18:08
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 14:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEMAL CULFA IP: 84.226.217.xxx Tarih : 28.06.2005 22:35:12
EGER DEDIKLERI DOGRUYSA MUDURUMUZUN K.MARASA HUZUR GETIRECEKSE ARKA MAH.LERI GORSUN.ORNEK MAGRALI.DEVECILI PATIPARK.TURKIYE.BIR AY IZINIMI BILE RAHAT EDEMEDIM PIKOPAT DOLU.POLIS CAGIRDIM KAN VARMI DEDI.ONUN SOZUNE INANMIYOM AMA YINEDE K.MARASA SAHIP CIKAN BIRI CIKAR INSALLAH.SAYGILAR.SLM ISVICREDEN