8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Musul gazisi evine döndü

Irak’ın Musul kentinde 10 gün önce 5 polisin şehit düştüğü saldırıdan yaralı kurtulan özel timci Saadettin Keçe, yaşadığı zor günlerin ardından Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ndeki evine döndü.

Eşi ve 2 çocuğunu 14 ay önce bırakarak Bağdat Büyükelçiliği’ndeki görevine giden Keçe, Bağdat’taki Amerikan Hastanesi ve Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademesi’ndeki (GATA) tedavilerinin ardından önceki gün yolunu gözleyen ailesiyle buluştu. Musul’daki terörist saldırı haberinin duyulmasının ardından bölgeden gelen çelişkili haberlerle bir matem havası yaşanan Keçe ailesinin evinde, şimdi bayram havası gözleniyor.

Keçe, daha önce Bağdat’taki elçiliğe düzenlenen saldırı ile birkaç ay önce meydana gelen bir patlamadan yara almadan kurtulduğunu, son olaydan da yine sağ kurtulduğunu belirterek, "Keşke arkadaşlarım da şimdi yaşamış olsaydı. Onlar da benim gibi bugün çoluk çocuğuna kavuşsalardı. Onlar şimdi rütbelerin en büyüğünü taktılar, şehit oldular" diye konuştu.
10 yıllık polis memuru Sadettin Keçe, kendisine verilen 3 aylık sağlık raporunun ardından Brüksel’e gidecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı, Keçe’nin sağlığına kavuşmasının ardından misyon korumalığı görevini Brüksel Büyükelçiliği’nde yapacağını bildirdi.

Keçe’nin memleketine döndüğünü haber alan Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Namal, şube müdürleri ve polis memurlarıyla birlikte Saadettin Keçe’yi, Göksun’daki evinde ziyaret etti. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Namal, Keçe’ye bir yanında polis amblemi, diğer yanında Türk Bayrağı olan flamayı verdi. Keçe, bayrağı öperek alırken, "Güvenlik gereği konuşamıyorum, ancak vatanımda olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Kahramanmaraş-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 12:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?