8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Önce 'Besmele' çekti, sonra dondurma kesti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş’ın ünlü dondurmacısı Mado’da et satırı ile dondurma kesti.

Hafta sonu bir dizi açılış ve temel atma törenine katılan eşi Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte kente gelen Emine Erdoğan, kentin ünlü dondurmacısı Mado’nun Kahramanmaraş-Gaziantep yolu üzerindeki 2 bin 500 metre kare alan üzerine kurulu dondurma fabrikasını gezdi.

Fabrikada dondurmanın yapımı hakkında bilgi alan Emine Erdoğan’a, burada bir de sürpriz yapıldı. Emine Erdoğan, çengele asılı 2 metre boyunda, 35 santimetre kalınlığındaki dondurmayı besmele çekerek et satırı ile kesti.

Satırı büyük bir ustalıkla kullanarak, tomruk şeklindeki dondurmayı hiç zorlanmadan kesen Erdoğan, ünlü dondurma ustası Mehmet Kambur’dan tam not aldı. Kambur usta, "Sanki yıllarca et satırı ile dondurma kesmiş gibi. Hiçbir acemilik ve zorlanma göstermediniz yenge hanım" deyince, Bayan Erdoğan "Her iş zordur ama bir püf noktası vardır. Önemli olan bu püf noktayı yakalamaktır" dedi.

Mado’yu ziyaretinde, eşinin Ankara’da bir programda külahla Mado dondurması verdiği sırada çekilen fotoğrafını gören Emine Erdoğan, "Aaa Tayyip Bey. Ne kadar güzel çıkmış. Bu resimden bir tane istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 16:37:06
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 14:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?