8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Önce böbrekleri, sonra nişanlısı bıraktı

K.Maraş’ta iki böbreği de işlevini yitiren genç, hastalığını öğrenen nişanlısı tarafından terk edildi. Serintepe Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan Bünyamin Edik (24), 2 yıl önce yakalandığı hastalık sonucu her iki böbreğini de kaybetti.

Böbrekleri görevini yapmadığı için diyaliz makinesine bağlı hayat süren Edik, hastalıkla mücadele ederken, hastalığını öğrenen nişanlısı Gülay Bodur tarafından terk edilince ikinci kez yıkıldı.

Rahatsızlığının nasıl başladığını bir türlü anlamadığını söyleyen Bünyamin Edik (24), "Askerliğimi yaptıktan sonra memlekete dönerek babamla beraber pazarcılık yapmaya başlamıştım. O tarihe kadar hiçbir rahatsızlığım yoktu. ’Doktor yüzü görmedim’ desem doğrudur. Ancak, 2 yıl önce yüksek tansiyonla birlikte gözlerim görmemeye başladı. Kör olduğumu sanmıştım. Doktora gidip geldikten sonra bana ’Her iki böbreğin de görev yapmıyor. Uygun bir böbrek bulup nakil yapılması lazım’ dediler. Ne yapacağımızı bilemeden uygun böbrek aramaya başladık" dedi.
Hastalanmadan yaklaşık 5 ay önce nişanlandığını anlatan Bünyamin Edik, "Askerden terhis olduktan sonra eve dönünce annem beni evlendirmek istiyordu. Bir tanıdık vasıtasıyla Gülay Bodur ile görüşmeye başladık. Bir süre görüştükten sonra ailelerimizin de onayıyla nişanlandık. Her şey yolunda evlilik hazırlarını sürdürüyorduk" diye konuştu.

Doktorun kendisine verdiği haberle ne yapacağını bilemediğini dile getiren Edik, ilk başta nişanlısına bir şey söylemediğini, ancak hastalığını kendisinin anlatması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Böbreklerinin çalışmadığını nişanlısına söyledikten sonra aldığı cevapla bir kez daha yıkıldığını ifade eden Bünyamin Edik, "Bana destek olacağını düşünürken beni terk etti. Nişanı bozacağını ve ayrılmak isteğini söyledi. Üzüldüm, ne diyeceğimi bilemedim. Durumu aileme anlattım" şeklinde konuştu.

Her gün diyaliz makinesine bağlanan ve yaklaşık 5 saat makineye bağlı kalan Edik, bir gün makineye girmezse öleceğini söyledi. Böbrekleri çalışmadığı için idrarını yapamadığını anlatan Edik, "Makineye bağlanmadan önce tansiyonum düşüyor. Gözlerim kararıyor ve yerimden kalkamıyorum. Makineden çıktıktan sonra da aynı şeyleri yaşıyorum. Genç yaşta olmama rağmen hastalığımdan dolayı bir iş yapamıyorum. Çünkü gücüm yok" dedi.

Doktorların kendisine mutlaka uygun bir böbrek ile nakil yapılması gerektiğini söylediğini ifade eden Bünyamin Edik, uygun böbrek bulmasına rağmen maddi imkansızlar nedeniyle nakli yaptıramadığını kaydetti. Ablasının böbreğinin kendisine uygun olduğunu vurgulayan Edik, "Ablam böbreğinin birini bana verecek. Kahramanmaraş’ta bu ameliyatı yapamıyorlar. Maddi gücümüz bulunmuyor. Böbrek nakli olmazsam öleceğim. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 13:35:44
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 13:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?