8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

'Osmanlı çarığı'na jokey ilgisi

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 25 yıldır Osmanlı çarığı üreten Hüseyin Kopar, 4 ay önce ürettiği Osmanlı sandaletine jokeylerin büyük rağbet gösterdiğini söyledi. Kahramanmaraş'ın ismiyle özdeşleşen mesleklerinden çarıkçılığı 4 kuşaktır inatla sürdüren Kopar ailesinin son temsilcisi Hüseyin Kopar, genç yaşına rağmen babasından öğrendiklerini 2 işçisiyle uygulamaya çalışıyor.

Kahramanmaraş'ın tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda 3 metre karelik dükkanında 25 yıldır edik, kelik, nakışlı Osmanlı postalı, Karadağ çarığı, tokalı ve tokasız saray yemenisi, Fatih yemenisi ve tokalı Osmanlı yemenisi yaptığını anlatan Hüseyin Kopar, son olarak 4 ay önce Osmanlı sandaleti üretmeye başladığını ifade etti.

Özellikle yaz aylarında insanların Osmanlı sandaletine yoğun talep gösterdiğini kaydeden Kopar, jokeylere özel olarak bu sandaletlerden yaptıklarını vurguladı. Kopar, "Jokeyler özellikle antrenmanlarda bu ayakkabıları giyiyor. Bunlar tamamen dikişli. Hepsini elde dikiyoruz. Tatil merkezlerinden de sipariş aldık. Bu ayakkabıları denizde de rahatlıkla giyebiliyorlar" diye konuştu.

Kopar, yeni ürettikleri Osmanlı sandaletini İngiltere ve İspanya'ya ihraç etmeye başladıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:01:53
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 10:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?