8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Resul Akay: AKP hükümeti memuru yok sayıyor

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, hükümetin kamusal alanda büyük bir tasfiyeye hazırlandığını öne sürerek, memuru hiçe sayan bir iktidarın bindiği dalı keseceğini ifade etti.

BASK Kahramanmaraş Bölge Toplantısı’na katılan Resul Akay, Tes-İş Brifing Salonu’nda yaptığı konuşmada, hükümete eleştirilerde bulundu. Akay, kamu görevlisi olmadan bir devlet idaresinden söz etmenin mümkün olamayacağını söyleyerek, memursuz bir devletin tarihin hiçbir döneminde kurulamadığını kaydetti. Akay, şunları söyledi:

"Biz iktidarın bu düşünceyi yıkacağını zannederken, hem de tek başına iktidarken önceki hükümetleri aratacak şekilde kamu görevlilileri üzerinde bir uygulama içinde olmasını anlamış değiliz. Dolayısıyla bu iktidar da bindiği dalı kesmektedir. Yerçekimi kanununa göre nasıl insan bindiği dalı kesip yere düşerse, kamu görevlisini yok sayan iktidarın da sosyal seçim kanuna göre yere düşeceğini hatırlatmak istiyorum."

2 yıldır hükümetin yaptıklarına tahammül gösterdiklerini dile getiren Akay, "2 yılın ardından IMF heyeti Türkiye’ye çağrıldı. Ne için çağrıldı, daha sıkı ekonomik tedbirler alınması için. Yani kemer sıkma politikalarını iyice pekiştirmek için. Oysa hükümet 2 yılın sonunda refah seviyesinin yükseleceğini taahhüt etmişti" dedi.

Hükümetin kamuda büyük bir tasfiyeye hazırlandığını ileri süren Akay, bu tasfiyenin reform yada yeniden yapılanma olmadığını savundu. Akay, "Türkiye’deki mevcut feodal yapının, nüfuzlu, hatırı sayılır kişilerin kamusal alanda inisiyatif kullanmak suretiyle kamu kaynaklarını kendi yandaşlarına yönlendirmek gayreti içinde olduğu alışkanlığının bulunduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bizler sendikacılar olarak hükümetin yanlış yaptıklarına karşı çıkmak durumundayız" diye konuştu.

Kamu çalışanlarını da eleştiren Akay, "Kamu çalışanlarında da şöyle bir vurdumduymazlık görüyorum. Özellikle kendilerinin çalışmadığı kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili düzenlemeler yapılırken bir umursamazlık, bir vurdumduymazlık düşüncesine kapılıyorlar. Bu şekilde olmaz. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz mantığı ile hareket etmezsek başarısız olmaya mahkum kalırız" şeklinde konuştu.

BASK Kahramanmaraş Bölge Toplantısı’na, BASK Genel Başkanı Resul Akay’ın yanı sıra Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ayhah Çivi, Bağımsız Yapı-İmar Sen Genel Başkanı Bayram Zengin, Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve Bağımsız Enerji-Sen Genel Başkanı Hanife Ekinci de katıldı.

k.maraş
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 16:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?