8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Şantaj çetesine suçüstü

Kahramanmaraş’ta, tuzağa düşürdükleri insanlara kendilerini polis olarak tanıtıp, şantaj yoluyla milyarlarca lira para alan 3 kişilik şebeke, kendilerine son olarak kurban seçtikleri kişilerin şikayeti üzerine suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne önceki gün gece gelerek şikayette bulunan H.K. (45) isimli hayvan besicisinin anlattıkları, 2 yıldır bölgede işleyen tuzağı ortaya çıkardı.

Kendilerine polis süsü vererek tuzağa düşürdükleri kişilerden şantaj yoluyla milyarlarca lira para alan şebeke, kendilerine seçtikleri son kurbandan 500 milyon alırken suçüstü yakalandı. H.K., "2 gün önce Ulu Camii yakınlarındaki Atatürk Meydanı’nda otururken yanıma gelen 18-20 yaşlarında bir genç, selam verip yanıma oturmak için müsaade istedi. Ben de ’buyur’ dedim. Daha sonra konuşmaya başladık. Üniversitede öğrenci olduğunu söyledi. Ben de hayvan besiciliği yaptığımı söyleyince, bana ’Hayvanlarını gösterir misin, benim çok ilgimi çeker hayvan beslemek’ dedi. Israr edince birlikte eve gittik.10-15 dakika sonra eve gelen 3 kişi, kendilerinin polis olduğunu söyleyip bize ne iş yaptığımızı sordu. Ben durumu anlatırken yanımda gelen genç, ’İlişki kurmaya geldik’ deyince, 3 kişi beni dövüp elime kelepçe taktı. ’Sizi karakola götüreceğiz, rezil adam’ diye bağırmaya başladılar. Ben durumu anlatmaya çalıştım ama ’Derdini mahkemede anlat’ dediler. Adamlardan biri ’Komiserim bize biraz para versin, bırakalım’ deyince, üzerimdeki 600 milyona yakın parayı alıp ’500 milyon daha getireceksin. Yarın emniyete getir ama sen orada bizi bulamazsın, PTT önüne getir’ diyerek bana tokat atıp gittiler. Hepsinden şikayetçiyim, tuzağa düşürüldüm" diye konuştu.

H.K.’nın bu ifadesi üzerine harekete geçen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı ekipler, buluşma noktasına gelerek H.K.’den seri numaraları alınmış paraları alırken suçüstü yakalandı.

 Suçüstü yakalanan Erdem Yaslı (25), Yüksel Ağaçkıran (32) ve Hüseyin Türk (39) isimli kişiler Adana, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Elazığ, Gaziantep ve Osmaniye illerinden yüzlerce kişiden bu yolla 2 yıldır milyarlarca lira para aldıklarını itiraf etti.

Tuzağa düşürdükleri kurbanlarını bir süre takip ederek seçtiklerini söyleyen şebeke üyeleri, tuzak kurmak için kullandıkları genç erkek ve bayanların adlarını vermezken, tuzakta bayan ve erkek kullandıklarını söyleyerek, "Rezil olurum düşüncesiyle kimse şikayetçi olmuyordu. Aldığımız paralarla lüks bir yaşam sürüyorduk. Gittiğimiz illerde en lüks otellerde kalıyorduk" şeklinde konuştular. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şebeke üyeleri, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Kahramanmaraş-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 11:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?