8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Stilist itfaiyeci destek bekliyor

Kahramanmaraş İtfaiyesi’nde itfaiye eri olarak çalışan Veysel Önal, aynı zamanda kıyafet tasarımı yapıyor. Kendi tasarladığı kıyafetleri kağıda döken Önal, modacılardan ve işadamlarından destek bekliyor.

Kahramanmaraş İtfaiye Müdürlüğü’nde 15 yıldır itfaiye eri olarak görev yapan Veysel Önal’ın moda tasarımları, görenleri hayrete düşürüyor. Başta gece kıyafeti olmak üzere hemen hemen her türlü kıyafetin tasarımını yapabilen Önal, bunları kağıda döküp imkanları dahilinde bazılarını diktiriyor.

Stilistliğe izlediği bir sinema filminden sonra başladığını anlatan Önal; filmde, Avrupa’dan giyinen bir bayanın Türkiye’den giyinen arkadaşını eleştirdiğini, kendisinin de buna kızıp kıyafet tasarlamaya başladığını söyledi. Bu tür eleştirileri Anadolu kadınına yapılan bir hakaret olarak kabul ettiğini ifade eden Önal, "Eskiden beri karikatür çiziyordum. Bu filmi izledikten sonra kızdım ve karikatürü bırakıp moda tasarımları çizmeye başladım. Şimdi aklıma ne zaman gelse çizmeye başlıyorum. Bazen görev dönüşü işyerinde, bazen de gecenin geç saatlerine kadar evimde çizim yapıyorum" dedi.

Tasarımını yaptığı kıyafetlerden 2’sini Gülben Ergen ve Seda Sayan için diktirdiğini anlatan Önal, "Onlar tabana inmeyi başaran sanatçılar. Ben de, onların halkla içiçe olmalarından dolayı 2 tasarımımı hayata geçirdim ve elbiseleri diktirdim. İlk fırsatta bunları Ergen ve Sayan’a armağan etmek istiyorum" şeklinde açıkladı.

Tasarım kabiliyetinin Allah vergisi bir yetenek olduğunu söyleyen Önal, daha önce stilistlik üzerine hiç eğitim görmediğini kaydetti. Önal, kendisine çalışmalarında en büyük desteği Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve İtfaiye Müdürü Ata Kazancı’nın verdiğini belirtti. Kahramanmaraş’ta tasarımlarını halkın beğenisine sunduğu bir sergi de açan Poyraz, serginin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

En büyük hedefinin Cemil İpekçi’yle çalışmak olduğunu dile getiren Önal, ünlü modacının yumuşak huylu ve insanlara yol gösterici olması dolayısıyla kendisine destek olacağını düşündüğünü belirtti.

İşadamları ve modacılara da seslenen Veysel Önal, "AB’ye giriyoruz. AB’de markalaşma çok önemli. Yaptıklarımın, Kahramanmaraşlı işadamlarına örnek teşkil etmesini istiyorum. Bende petrol var ama rafineri yok. Ben bir rafineri arıyorum. Kahramanmaraş’ın moda sektöründe bir Paris, bir Dubai olmasını çok istiyorum. Elimden tutsunlar" dedi.

Sektördeki gelişmeleri basından takip ettiğini belirten Veysel Önal, Avrupa’da modanın bittiğini de iddia ederek, "Avrupa dünyaya sadece renk satıyor. Moda tasarımı yok. Türkiye’de ise yetenekli insan çok. Eğer ellerinden tutulursa, Türkiye dünyanın moda merkezi haline gelir" şeklinde konuştu.

k.maraş
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 09:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM ÇUHADAR IP: 88.254.237.xxx Tarih : 21.04.2008 22:02:30

ALLAH MUAFAK ETSİN ARKADAŞIM İTFAİYE AHCISI İBRAHİM ÇUHADAR