8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Susuz mahalle, köy olmak istiyor

K.Maraş’ın merkeze bağlı Fatmalı Beldesi’nde susuz kalan mahalle sakinleri, köy statüsüne alınmaları için İnsan Hakları Kurulu’na başvurdu.

K.Maraş’a 22 kilometre uzaklıktaki Fatmalı Beldesi’nin Yeşilkent Mahallesi’nde oturan yaklaşık 700 kişi, her gün 2 kilometre uzaklıktan eşeklerle getirdikleri suyla ihtiyaçlarını gideriyor. Köylerinin 1986 yılında Fatmalı Beldesi’ne bağlandığını belirten Yeşilkent Mahalle Muhtarı Feramuz Koç, "Mahallemizin hemen yakınında Sır Barajı var. Beldenin yukarısında ise Yavşan Yaylası yer alıyor. Buralarda su kaynağı çok. Ancak, belediye bir türlü bize su vermiyor. Yıllardır kuyulardan içme suyunu temin ettik. Şimdi sağlık müdürlüğü bu kuyulara ’içilemez’ raporu verdi. Her gün 2 kilometre uzaklıktan eşek sırtında su taşıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

Defalarca belediyeye giderek yardım talebinde bulunduklarını ifade eden Koç, çareyi İnsan Hakları Kurulu’na müracaat etmekte bulduklarını söyledi. Koç, "Belediyeye bağlı olduğumuz halde mahallemize hizmet gelmiyor. Eskiden Özel İdare ve Köy Hizmetleri yardım ederdi. Şimdi onlar ’Siz belediye sınırları içerisindesiniz’ diyorlar. Biz belediyeden ayrılmak istiyoruz. Yeniden köy statüsüne geçmek istiyoruz. Kahramanmaraş Valiliği çalışma yapıyor ama şimdiye kadar bir sonuç alamadık" diye konuştu.

Mahallede hastalıkların baş gösterdiğini belirten Hasan Kibar ise, Belediye Başkanı Mustafa Aksu’nun seçildikten sonra bir kez olsun mahallelerine gelmediğini söyledi. Kibar, "Oy vermedik diye tepki gösteriyor olabilir. Ama hangi çağda yaşıyoruz. Avrupa Birliği’ne gireceğiz diyorlar ama biz susuz yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Eşeğiyle her gün bidonlarla 2 kilometre uzaklıktan su getirdiklerini söyleyen Ejder Kara ise, "Çok zorlanıyoruz. Her gün aynı dert. Bize yardım edilsin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 14:10:10
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 17:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?