8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Üvey anneye 10 yıl hapis

Kahramanmaraş’ta, 4 ay önce 3 yaşındaki üvey kızını çiş yaptı gerekçesiyle döverek ölümüne neden olduğu iddiasıyla yakalanarak cezaevine konulan kadın 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada tutuklu sanık Ayşeğül Doğan (27) hazır bulundu. İddiaları kabul etmeyen üvey anne Ayşeğül Doğan, mahkemede şunları söyledi:

"Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Şule’yi ben öldürmedim. İmam nikahlı eşim İsmail bu olaydan yaklaşık 1 ay önce ismini bilmediğim bir kadınla eve gelmişti. Amaçları beni cezaevine Şule’yi de mezara göndermekti. Şule’yi ikisi öldürmüştür. Emniyetteki ifademde suçu kabul etmiştim. Çünkü bana 2 yıl ceza alıp çıkarsın demişlerdi. Onlara inanıp suçu kabul ettim" Mahkeme heyeti, sanık Ayşeğül Doğan’ı dinledikten sonra kararını açıkladı. Buna göre, sanık Ayşeğül Doğan, ilk önce kastı aşan adam öldürmek suçundan TCK’nın 452/1 maddesi gereğince 12 yıl ağır hapis cezasına, ardından TCK’nın 59/2 maddesi uyarınca cezasında 6/1 indirim yaparak neticeden 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, İsmali Doğan’ın Kahramanmaraş merkez Orhangazi Mahallesi 39.sokaktaki evlerinde 27 Ağustos 20041 tarihinde meydana geldi. İddialara göre Ayşeğül Doğan, İnşaatta işçi olarak çalışan eşi İsmail Doğan’ın (28) evde olmadığı bir saatte üvey kızı Şule Doğan’ı çiş yaptığı gerekçesiyle dövmeye başladı. Üvey kızını feci şekilde döven anne Ayşeğül Doğan daha sonra eşi İsmail Doğan’ı arayarak, kızının yüksekten düşerek yaralandığını söyledi. Eşi ile birlikte bir otomobil ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şule yolda hayatını kaybetti. Üvey anne Ayşeğül Doğan, hastane polisine verdiği ilk ifadede kızının yüksekten düşerek yaralandığını söyledi. Özellik kafasından yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar bulunan Şule için doktorlar otopsi kararı verdi. Savcı tarafından yapılan otopside ölüm nedeni kesinlik kazanmazken, Cinayet Bürosu Dedektifleri durumundan şüphelendikleri üvey anne Ayşeğül Doğan’ın ifadesine başvurdu. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde 4 saat sorgulanan anne Ayşeğül Doğan, üvey kızının yüksekten düşmediğini, çiş yaptığı için dövdüğünü itiraf etti.

Kahramanmaraş-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:43:50
Güncelleme :3 Şubat 2005 Perşembe 15:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?