8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Şehir merkezi tamamen kaynak suyu içecek

Kahramanmaraş'ta, Pınarbaşı kaynak suyu dağıtım sistemlerinde yapılan yeni düzenleme ile şehir merkezinin tamamı kaynak suyu kullanacak.

Pınarbaşı su tesislerinin yeniden düzenlenmesi ile Karasu kaynak suyundan su verilmeyen mahallere su verilmeye başlandı. Söz konusu mahallelere kaynak suyunu depolayan Pınarbaşı su deposu ile bu mahallelere su dağıtan Namıkkemal deposu arasında bağlantı olmadığı için su verilmemişti.

Depolar arasındaki bağlantı ile daha önce Karasu hattından su alamayan Menderes, Yenişehir, Namıkkemal, Yahyakemal, Kanuni, Gençosman, Erkenez, Eyüp Sultan, Mehmet Akif, Küçük Sanayi Sitesi, Yavuz Selim, Bahcelievler ve Egemenlik mahallelerine su verildi. Böylelikle şehrin su ihtiyacını karşılayan kuyular tamamen devre dışı bırakılarak, kaynak suyu kullanılacak. Pınarbaşı kaynak dağıtım sistemlerinde yapılan düzenleme için 1 milyon 726 bin YTL harcandı. 10 bin 616 metre boru döşenirken, borulardan saniyede 300 litre su akacak.

Vanayı açarak tüm şehre kaynak suyunu veren Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, "Su medeniyetin ölçüsüdür" dedi. Suyun milletimizde büyük yeri olduğunu vurgulayan Poyraz, artık herkesin kaynak suyu içeceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 15:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?