8
Eylül
2024
Pazar
SİYASET

Kaymakam, AKP'li vekile dert anlattı

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazcan, Nurhak Kaymakamı Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı makamında ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

AKP Elbistan İlçe Başkanlığı'na seçilen Murat Mercan'a "Hayırlı olsun" demek için Elbistan'a gelen Yılmazcan ve beraberindekiler, teşkilat ziyaretini tamamladıktan sonra Nurhak İlçesi'ne geçti. Nurhak İlçesi'nin sorunlarının konuşulduğu ziyarette, Kaymakam Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Milletvekili Mehmet Yılmazcan'a Nurhak'a yapılan ve yapılması düşünülen projeleri içeren bir dosya teslim etti.

Kaymakam Kırbıyık, 2005 yılı içerisinde Nurhak'ta 2 adet önemli sulama projesinin sürdürüldüğünü belirterek, şunları söyledi: "Bunlardan bir tanesi Kullartatlar Beldesi'ndeki sulama suyu projesidir. Sulama suyu kanalı bitmiş durumda. Gelecek yıl için 5 bin dekar alan sulanabilecek. İkinci suluma projemiz ise, Yeşilkent beldemizdedir. Burada yapılan sulama suyu projesi çalışmasının 1 ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Proje bittiği zaman 7 bin ila 8 bin dönüm arasında bir arazi sulanabilecektir.

Sulu tarımla birlikte diğer ürünler de ilçemizde yetiştirilebilecek. İlçemize yapılan sulama suyu projeleri ile ciddi anlamda gelir kaynağı sağlanmış oldu. İlçemize bağlı Umutlu köyümüzün elektriği yoktu. Sağlanan ekstra ödenekle köyün elektriği yapılarak tamamlandı. İlçe merkezine Kaymakamlık imkanları ile bir halı saha yapıldı. Elbistan - Nurhak arasında 33 kilometre, Nurhak - Kapıdere Karayolu üzerine 12 kilometre ikinci kat asfaltlama çalışması yapıldı. İlçe merkezine yapılan yol çalışmaları ile yol sorunumuz çözülmüş oldu.

 Nurhak Kullartatlar Beldesi'ne 10 derslikli bir okul yapıyoruz. İlçe merkezindeki okullarımıza 106 bin YTL'lik harcama yaptık. İlçemizde sağlık alanında sorun yaşanmaktaydı. 112 acil servisi ilçemize kurduk. Kullartatlar Beldesi'nde bulunan sağlık evinin sağlık ocağına dönüşmesi yönünde bir çalışmamız oldu. Kaymakamlık olarak Ankara'ya gönderdiğimiz 6 adet projemiz de onay bekliyor. Bunların yanı sıra Nurhak İlçesi'nin ana sıkıntıları ise, hükümet konağımız yapılmamış durumda, İlçe Emniyet Amirliği binamız mevcut değil, ilçenin en büyük sorunu ise gelir getirici faaliyet alanı bulunmamasıdır."

Kırbıyık, Nurhak'ın sorunlarının giderilmesi için Yılmazcan'dan destek istedi. Bunun üzerine AKP Milletvekili Mehmet Yılmazcan, gereken her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:28:42
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 12:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?