8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

'Naylon' dram!

Kahramanmaraş'ta, eşini trafik kazasında kaybeden kadın, 2 çocuğuyla naylon çadırda yaşam mücadelesi veriyor.
1 yıl önce kamyon şoförü olan dini nikahlı eşi Mehmet Gül'ü trafik kazasında kaybeden Havva Ceylan (33) oturduğu evin kirasını ödeyemeyince, ev sahibi tarafından evden çıkarıldı.

Çocukları Sibel (10) ve Barış (5) ile sokakta kalan Havva Ceylan, kalacak yer bulamayınca derme-çatma kurduğu naylon çadırda yaşamaya başladı. Evindeki eşyaları satarak çocuklarının karnını doyurduğunu söyleyen Ceylan, "Çaresizim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Hayırseverlerden bana yardım edilmesini bekliyorum. Çadır naylon olduğu için gündüz çadırın içerisine giremiyoruz" dedi.

Kızı Sibel'in ilköğretim okulu 3. sınıfa gittiğini ifade eden Ceylan, bu şartlar altında çocuğunun okula gidemeyeceğini söyledi. Çaresiz anne Havva Ceylan, gözyaşları arasında şunları söyledi:

"Belediyeye, fona müracaat ettim. Önceki gün belediyeden gelerek çadırın bulunduğu arsanın tapusunu sordular. Evimde satacak hiçbir şeyim kalmadı. İki çift yatağım kaldı. Komşuların verdiği yemekle karnımızı doyuruyoruz. Başımızı sokacak bir ev istiyorum. Çocuklarım okula gitmek istiyor."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 14:42:57
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 14:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adsem kamalak IP: 85.99.197.xxx Tarih : 25.09.2005 16:19:39
nerde belediye, valkilik ve diğerleri