Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde binlerce yıllık tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Göksun Belediyesi çalışma başlattı.
KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Eyicil ve bir grup bilim adamı Göksun'da incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Ramazan Hurç'un da katıldığı çalışmada Hitit, Roma ve Bizans dönemine ait kilise, köprü, kale, kaya mezar, tapınak ve anfi tiyatro gibi eserler kayıt altına alınmaya başladı.
Prof. Dr. Ahmet Eyicil, Göksun'un tarihi şehirlerden biri olduğunu belirterek, kazı çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti. Belediye Başkanı Ramazan Hurç ise, çalışmalara belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Geç de olsa, güzel bir gelişme. Bu ülke, üzerinde bardındırmış olduğu ve halen barındırdıığı bütün değerlerle bizim, yalnızca birilerinin değil. Bizim köyde de (Göksun-Keklikoluk Köyü) Azimet DUMAN adlı bir köylümüz, tarlasında bir yazılı taş buldu. Yine akıllıca davranıp evinin bahçesinde korumaya aldı. Biz de kendisine taşın tarihi olduğunu söyledik. Ancak, taşla ilginecek bir muhatap bulamadık. Azimet DUMAN vefat etti. Daha sonra, Almanya'da yaşayan köylümüz Süleyman BOYBEYİ ve arkadaşlarının çalışmaları sonucunda, taşın üzerindeki yazılar tercüme edildi. Arama motorlarından Keklikoluk Köyü taranırsa, ilgili yazıya ulaşma şansınız olur. Gaziantep'ten Kahramanmaraş Göksun Keklikoluk Köyü, Sivas İmranlı Doğançal Köyü başta olmak üzere, selam bekleyen herkese selamlar. Yazma olanağı için de teşekkürler.