16
Eylül
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Elazığ'da Devir Teslim Töreni'ne vatandaşların ilgisi büyüktü

8.Kolordu Komutanlığı Salih Omurtak Kışlası futbol sahasında yapılan devir teslim törenine, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman, 3. Kolordu Komutanlığı görevine atanan Korgeneral Ethem Erdağı, 8. Kolordu Komutanlığı görevine atanan Tümgeneral Nusret Taşdeler, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Açıkmeşe, Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Elazığ Valisi Kadir Koçdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda asker katıldı.

Devir teslim töreninde konuşma yaparken gözyaşlarını tutamayan 8. Kolordu Komutanı Ethem Erdağı, izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Törende bir konuşma yapan 3.Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman, her komuta değişikliğinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne taze kan ve yeni bir ivme kazandırdığını belirterek, "Her türlü bölücü ve çağdışı irticai akım, Türk milletinin bağrından çıkan aziz Türk milletimizin özünün bir parçası olan TSK’nin azim ve kararlılığı önünde yok olup gitmeye mahkumdur. Her komuta değişikliği Türk Silahlı Kuvvetleri’ne taze kan ve yeni bir ivme kazandıracaktır. Temel ve asla değiştirilemeyecek nitelikleri Anayasa’sında belirten Türkiye Cumhuriyeti devleti, büyük Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda sonsuza kadar yaşatılacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından 3. Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman, görev süresini dolduran Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı’ya plaket verdi.

iha-elazığ
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:04:34
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?