16
Eylül
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

İtfaiyeden Teknolojik Atak

    
Gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve ekipman olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin örnek İtfaiye teşkilatlarından biri olan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, teknolojik altyapısını geliştirmeye devam ediyor.
İtfaiye Müdürlüğü, yangınla daha etkin mücadele etmek ve yangın esnasında içeride mahsur kalanların daha hızlı bir şekilde kurtarılmasını sağlamak amacıyla İtfaiye erlerine yanmaz özelliğe sahip koruyucu elbise aldı.
Yangınla mücadele elbiseleri olarak adlandırılan yanmaz nomex ile ısı geçirmez, ateşe dayanıklı amiyat olmak üzere iki çeşit olarak 24 adet alınan elbiseler İtfaiye erlerine dağıtıldı. Elbiseler, Astarı hava alabilen, su geçirmez, ventile pamuklu kumaştan yapılan giysiler yıpranma, sürtünme ve ısıya dayanıklı özelliğe sahip. Kollarında ve göğsünde ışık yansıtıcı şerit bulunan kıyafetler yapım aşamasında değişik ısı kaynaklarında 1000 dereceye varan sıcaklıklarda test ediliyor.
İtfaiye Amiri Adnan ÇİÇEK, yeni alınan elbiselerle ilgili olarak bilgi vererek, bu elbiselerin Elazığ İtfaiyesini daha güçlü ve etkin kılacağını söyledi.
FIRAT ÖZTÜRK GAZETECİ YAZAR
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 12:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?