16
Eylül
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

MEGEP Bölge Toplantısı Elazığ'da Gerçekleştirildi

Türkiye’deki mesleki eğitim sisteminin güçlendirilmesini amaçlayan, Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında imzalanan anlaşmayla 2002 yılında yürürlüğe giren Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemini Güçlendirme Projesi Gaziantep Bölge Danışma Komitesi Toplantısı 11 Aralık Cumartesi günü Elazığ’da gerçekleştirildi.

Elazığ’ın ev sahipliğinde Akgün Otel Toplantı Salonunda gerçekleştirilen MEGEP Bölge Toplantısı’na Elazığ Vali Yardımcıları Ayhan Özkan ve Kadir Balaban, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, MEGEP Danışma Komitesi Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Oturum Başkanlığını ETSO Başkan Vekili Seyfettin Pamukçu’nun yaptığı toplantıda Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, MEGEP Ekip Lideri Reinhard Rolla, MEGEP hakkında bilgiler verdiler.

Toplantının ilk konuşmasını Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş yaptı. Büyükbaş, Elazığ’ın eğitim-öğretim açısından durumunu değerlendirdiği konuşmasında Elazığ’daki eğitim projeleri ve sonuçları hakkında da komite üyelerine ve davetlilere bilgiler verdi.

Daha sonra mikrofona gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdikten sonra, MEGEP Öğretim Tasarımları Projesi hakkında slaytlar eşliğinde bilgiler sundu. Müsteşar Yardımcısı Çelik, şu anda yürürlükte olan Meslek Liseleri’nin yetersiz kaldığını söyleyerek, 4000 dolar yıllık masrafı olan meslek lisesi mezunlarının sadece % 5’inin istihdam edildiğini ve mezun verildiği sürece devlet bütçesinin zarar gördüğünü ifade etti. Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi ile bu durumun ortadan kaldırılacağını belirten Çelik, MEGEP kapsamındaki pilot okullarda, Mesleki Tanıtım Modülü dersinin okutulduğunu ve 2 saatlik bu dersle öğrencilerin meslekleri birebir tanıma imkânına kavuşturulacağını söyledi.

MEGEP kapsamında pilot okullarda okutulan İletişim dersiyle bilgi teknolojileri ağırlıklı eğitim verileceğini kaydeden MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, bu ders için pilot okullarda 20 bilgisayar laboratuarının bulunduğunu ifade etti. Çelik konuşmasında “Haydi Kızlar Okula” kampanyası ve Taşımalı Eğitim Sistemi’nin değiştirilmesi konularında da açıklamalarda bulundu.

 

MEGEP Bölge Toplantısı’nda son konuşmayı MEGEP Ekip Lideri Reinhard Rolla yaptı. Rolla konuşmasında, slayt eşliğinde MEGEP hakkında özet bilgiler vererek, “MEGEP, 30 Eylül 2002’de Türkiye ile Avrupa Komisyonu tarafından imzalanan bir anlaşmayla başladı ve proje için 58 milyon euro kaynak ayrıldı. Bu projenin 3 yıla kadar bitirilmesini hedefliyoruz” dedi. Bütçenin son derece amacına uygun kullanıldığını ve sanayi, sosyal ortaklar ve diğer girişimcilerden tekliflerle gelmelerini istediklerini söyleyen Rolla, projenin aynı zamanda sanayi kuruluşlarının ve sosyal ortakların, mesleki eğitime katkı ve destek sağlamalarını öngördüğünü belirtti. Rolla, projeyle birlikte “Yaşam Boyu Eğitim” ve “Ulusal Yeterlilik Sistemi”nin de gerçekleştirilip geliştirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Rolla’nın konuşmasının ardından MEGEP Bölge Toplantısı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

FIRAT ÖZTÜRK GAZETECİ YAZAR
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 16:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?