16
Eylül
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Tarihi Kapalı Çarşı modernize ediliyor

Elazığ'ın yıllardan beridir konuşulan ancak sorunları bir türlü çözüme kavuşturulamayan Kapalı Çarşı'da sorunların çözümü için ilk etap çalışmaların startı verildi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU'nun gerek esnaf gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla yoğun görüşmeleri sonucunda Kapalı Çarşı'nın modernizasyonu için birliktelik oluşturulurken, altyapı çalışmalarını üstlenen Belediye, bu çalışmalarına başladı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU, Elazığ'ın kronik hale gelen bir sorununda daha çözüme doğru ilk adımı attıklarını vurgulayarak; "Tarihi Kapalı Çarşı mevcut durumu ile hem tehlike arzetmekte hem de şehrimize yakışmamaktaydı. Seçim vaatlerimiz arasında olan Kapalı Çarşı'nın modernizasyonu işi bizim öncelikli girişimde bulunduğumuz projelerden biriydi. Valiliğimiz ve çarşı esnafı ile hep birlikte gerçekleştireceğimiz projeyle bu tarihi mekanı şehrimize yakışır bir yapıya kavuşturacağız."dedi.

Belediye'nin Kapalı Çarşı'da altyapı çalışmalarına başladığını belirten Başkan SELMANOĞLU; "Kapalı Çarşı'yı modern bir hale getirecek çalışmaların birinci etabı olan altyapı çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Altyapı çalışmalarımız kapsamında eski zemin söküp, yağmurlama ve pis su şebekesi döşenerek, üstüne beton dökülüyor. Bu altyapı çalışmalarının ardından farklı tarzda bir taban yapısı kullanarak, burayı nezih bir mekan haline getireceğiz. Daha sonra projenin diğer aşamalarının uygulamasına geçilecektir."açıklamasında bulundu.

FIRAT ÖZTÜRK GAZETECİ YAZAR.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 11:04:21
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 17:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?