16
Eylül
2024
Pazertesi
HAKKARİ

8 Mart'a halaylı kutlama

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Hakkari Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebi ile düzenlenen konserde kadınlar, şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Bugün sabah saatlerinde yüzlerce kadın ve erkek, yanlarına küçük yaştaki çocuklarını da alarak, konserin verileceği Merzan Mahallesi toprak sahasına geldi. Polis, yoğun güvenlik önlemleri alarak konser alanına gelenleri tek tek aradı.

Kutlamalar, mahalli sanatçıların sahne almasıyla başladı. ’Töre Cinayetine Son’, ’Özgürleşen Kadın Özgürleşen Toplumdur’, ’Kadın Katliamına Son’ yazılı pankartlar taşıyan yaşlı kadınlar, mahalli ses sanatçılarının okudukları Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

Daha sonra sahneye çıkan Avaşin Kültür ve Sanat Merkezi’ne bağlı tiyatro ekibi, sergilediği oyun ve skeçleri ile katılanlara neşeli anlar yaşattı. İstanbul’dan gelen fantazi müzik sanatçısı Nilüfer Akbal ise, giydiği yöresel kıyafetle Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılarla Hakkarililer’e coşkulu saatler yaşattı.

Konserde aşırı kalabalıktan dolayı kaybolan bazı küçük çocuklar ise görevliler tarafından sahneye alınarak yapılan anonslarla ailelerine teslim edildi. Yaklaşık 6 saat süren konser olaysız bir şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 10:55:34
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 21:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?