16
Eylül
2024
Pazertesi
HAKKARİ

Çekirge istilası!

Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde yonca ve buğday tarlalarının büyük bölümünde çekirge istilası yüzünden büyük çapta maddi zarar meydana geldi. Çekirge sürüsü, Yüksekova'dan sonra bu defa da Durankaya Beldesi'nde kendini gösterdi. Binlerce dönümlük arazileri tamamen işgal eden çekirgeler, üzerinden geçtikleri her tarafı yok ediyor.

Önlerine çıkan her yeri tahrip eden çekirgeler, çiftçilerin buğday ve yonca tarlalarını da biçilemez hale getirdi.
Öte yandan, Durankaya Beldesi'ni ziyaret eden eski Hakkari Belediye Başkanı Abdurahman Keskin ve beraberindekiler, Vali Erdoğan Gürbüz Sosyal Tesisleri'ndeki çekirge sürüsünü koyun sürüsü gibi önlerine katıp bölgeyi temizledikten sonra mola verdi. Abdurahman Keskin'in korumalarıyla bazı vatandaşlar, çekirge sürüsünü kendi yöntemleriyle uzaklaştırmaya çalıştı.

Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, çekirgelerin çevreyi tamamen istila ettiğini söyledi. Yüksekova'dan sonra büyük bir çekirge sürüsünün şu anda Durankaya Beldesi'nde etrafa büyük zararlar verdiğini ifade eden Keskin, "Çekirgeler, Cumhuriyet, Ğıraneve, Zeve ve Dalsu mahallelerindeki ekili alanlara, özelikle yoncası olan vatandaşlara büyük zararlar veriyor. Zararları telefi etmek üzere acilen Tarım İl Müdürlüğü ekiplerini beldeye çağırıyoruz. Duruma müdahale etmelerini istiyoruz. Etmedikleri takdirde halk çok büyük bir zarar görecek, maddi külfeti çok büyük olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 13:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?