8
Eylül
2024
Pazar
HAKKARİ

Çelik: Depremi ünlü olmak için kullanan hocalar var

Hakkari’de incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, bazı öğretim üyelerinin, deprem gibi tabii afetleri kullanarak medyatik olmaya çalıştıklarını öne sürdü.

Bugün sabah saatlerinde incelemelerde bulunmak üzere karayolu ile Van’dan Hakkari’ye gelen Bakan Hüseyin Çelik, Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz’ü makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmenin ardından valilik binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, yaşanan depremden dolayı Hakkari halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Çelik, bu depremlerde 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 6 vatandaşın ise yaralandığını belirtti.

Daha önce bu konuda gerek başsağlığı, gerek geçmiş olsun dileklerini bildirdiklerini belirten Çelik, soğuk kış şartlarında vatandaşların kalabileceği türden çadırların birkaç gün gecikmesinden dolayı bir rahatsızlık meydana geldiğini ifade etti.

Vatandaşların bundan dolayı tepkisini ve rahatsızlığını ortaya koyduğunu belirten Bakan Çelik, hükümetin Hakkari’ye parasal desteğin yanında, çadır, battaniye ve seyyar mutfak desteği sağladığını ifade etti.

Bakan Çelik, evleri depremde ağır hasar gören vatandaşların evlerini süratle onaracaklarını belirterak, "Hakkari’de daha önce bir deprem olmadı. Vatandaşlarımız meydana gelen bu depreme ve sarsıntılara alışık olmadığı için tabii olarak paniklediler ve evlerine giremez duruma geldi. Bir deprem fobisi oluştu. Bu deprem fobisini vatandaşlarımızın bilimsel yöntemlerle destek alarak daha rahat atlatabilmeleri içinde sayın Sağlık Bakanlığı Müsteşarı’na talimat verdim. Hakkari’ye en yakın zamanda 2 tane psikolog veya psikiyatrist gönderilecektir" diye konuştu.

Deprem zamanının kesin olarak bilinmemesine rağmen vatandaşların maruz kaldığı felaketleri, deprem gibi bir afeti kullanarak medyatik olmaya çalışan öğretim üyeleri olduğunu öne süren Bakan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerekli gereksiz sorumsuzca beyanatlar vermektedirler. Yine bir profesör, ileride Hakkari’de büyük bir deprem olabileceği yönünde adeta felaket tellallığı yaparcasına sorumsuzca bir beyanat vermiştir. Kandili Rasathanesi Müdürü, Başbakanımız’la birlikte Güney Asya’da bulunduğu için az önce sayın Valimiz Erdoğan Gürbüz’ün makamında ona vekalet eden profesör arkadaşımızı telefonla aradım. Kandilli Rasathanesi bunu çok net bir dille bilimsel verilere dayalı olarak zaten reddetti. Ben Hakkarili hemşehrilerime evlerine dönmelerini çadırlardaki hayatın çok sağlıklı olmadığını belirtmek istiyorum. Türkiye’nin yüzde 80’i deprem kuşağında olduğu için eğer deprem olma riski varsa bu sadece Hakkari’ye mahsus değil. Bu, Türkiye’nin diğer yerlerinde de olabilir. Vatandaşın gayri memnunluğu ve uğradığı felaketler üzerinden siyaset yapmanın ve siyasi rant elde etmeye çalışmanın kesinlikle etik dışı bir davranış olduğunu ifade etmek istiyorum. Bundan kimse ideolojik bir payda çıkarmasın kendisine. Bu musibeti ve felaketi paylaşarak hafifletmeye, birbirimizin sıkıntısını ve yarasını hafifletmeye çalışacağımız dönemler olması gerekirken, bunun üzerinden ideolojik propaganda malzemesi çıkaran, bunu kullanarak siyasi rant elde etmeye çalışan insanların tavrını da huzurunuzda kınamak istiyorum"

Valilik’te yaptığı basın açıklamasının ardından Belediye Başkanı Metin Tekçe’yi makamında ziyaret eden Bakan Çelik, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı’na geçti.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, yaşanan depremden sonra kendine rant ve ideolojik pay çıkartarak, bunu malzeme yapmak isteyen bazı insanların, Ak Parti’nin camlarını kırdığını belirtti.

Yaşanan olayı şiddetle kınadığını belirten Çelik, AK Parti’lilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan Çelik, AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaretinin ardından Karayolları 114. Şube Şefliği bahçesine kurulan çadır kentti gezerek ailelerle görüştü.

Karayolları bahçesinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından kurulan seyyar ekmek fırınını da yakından inceleyen Çelik, Mehmetçikler tarafından çıkartılan ekmeklerden bir tane isteyerek, beraberindekilerle birlikte yedi.

Bakan Çelik, Vali Erdoğan Gürbüz ve beraberindekilerle birlikte daha sonra Polis Evi’ne geçerek öğle yemeğiden sonra karayolu ile Van’a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 19:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?