8
Eylül
2024
Pazar
HAKKARİ

Çöp konteynırlarını ateşe verdiler!

Hakkari Belediyesi tarafından şehirin 11 ayrı noktasına bırakılan 80 adet çöp koyteyneri yakıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Bişar Mavigöz, şehrin cadde ve sokaklarını temiz tutmak için bıraktıkları çöp konteynerlerinin yakıldığını belirtti.

Yeni boyattıkları ve şehir merkezinin 11 değişik yerine bırakılan 80 adet konteynerin akli dengesi bozuk bir kişi tarafından yakıldığını kaydeden Mavgöz, boyatma masraflarının boşa gittiğini söyledi.

Şehrin yaşanılır bir hale gelmesi için briketlerden 1.5 metre yükseklikte merdivenli çöp merkezleri yaptırdıklarını kaydeden Mavigöz, "Ancak başıboş hayvanlar tarafından tahrip edilince, vatandaşlar bu defa çöplerini yol kenarlarına atmaya başladılar. Bizden önceki belediye döneminde güvenlik gerekçesi ile kaldırılan yaklaşık 80 adet çöp konteynerin 60'ını belediye, 20'sini ise Cilo Doğa Derneği tarafından boyatılarak çöp merkezlerine bıraktık. Her birinin boyama masrafı 60 YTL'ye mal olan konteynerler akli dengesi bozuk bir kişi tarafından ateşe verilerek yakıldı. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bize yardımcı olmaları ve çöpleri yakan Kazım ismindeki aklı dengesi bozuk şahısa engel olmasıdır" şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar ise, söz konusu akli dengesi bozuk şahsın hem gündüz hem de akşam saatlerinde yolda geçen herkesin gözü önünde çöpleri ateşe verdiğini ve çöplerin yanana kadar konteynerlerin başında ayrılmadığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 13:19:29
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 16:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?