8
Eylül
2024
Pazar
HAKKARİ

Depremzedeye ev için yer aranıyor

Hakkari Bayındırlık İl Müdürü Erkan Ömeroğlu, 6 kişilik uzman ekibin, depremde hasar gören köylerde konut yapımı için yer tespit çalışmalarına başladığını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Erkan Ömeroğlu, Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nden 4, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nden de 2 olmak üzere 6 kişiden oluşan uzman ekibin depremde zarar gören 15 ayrı köyde konutların yapımı için yer tespiti çalışmalarına başladığını belirtti.

5.5 şiddetindeki depremde 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin yaralandığı Kaymaklı Köyü Sütlüce mezrasında çalışmaların ilk ayağını başlatıldığını ifade eden Ömeroğlu, konutların hızlı bir şekilde yapılması için bakanlığın büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Ömeroğlu, "Bakanlık tarafından gönderilen ekipler ilk çalışmalarını Kaymaklı Köyü Sütlüce Mezrası’nda başlattı. Orada yapılacak konutlar için yer tespit çalışmaları yapıyorlar. Bu köyün dışında depremde ağır hasar gören 14 ayrı köyde yeni konut alanları belirlenecek. Bakanlık tarafından gönderilen 45 kişilik uzman ekip ise, vatandaşların bir ay öncede yapmış oldukları ihtirazları dikkate alarak hasar gördüğü iddia ettikleri evleri yeniden incelemeden geçirdi. Vatandaşların mağdur olmaması için bakanlık yetkilileri her türlü çabayı göstermektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 15:54:32
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?