8
Eylül
2024
Pazar
HAKKARİ

Folklorcülere ödül

Başkan Fatih Keskin, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bürosunda, geçtiğimiz hafta sonu Van’da yapılan kulüpler arası halk oyunları yarışmasında bölge birincisi olan Çaylıca Spor Kulübü sporcularını kabul ederek, onları tebrik edip pasta ikramında bulunduktan sonra kırtasiye malzemesi hediye etti.

Fatih Keskin, bürokrasi başta olmak üzere birçok kesimin değişik sportif faaliyetlere katılan ve Hakkari’yi il dışında başarı ile temsil eden gençlere sahip çıkmadığını savundu.

 

Yetkililerin duyarsızlığından yakınan Keskin, "Çaylıca Spor Kulübü, Van’da bölge birincisi oldu. İmkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya çalıştık. Gönül isterdi ki, AB sürecinde güzelliklerini ve başarılarını sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da göstersinler. Gençlik bizim göz nurumuz, ancak ne yazık ki yetkililer duyarsız kaldı. Kız çocuklarından isteğimiz, okuyup evlendiği zaman ailesi karşısında bağımsız kalmasıdır. Bu kızların birinci gelmesi, dar bütçeli bir belediyeyi de gururlandırmıştır. Eğitim ve kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Bunların başarılı olması ve okumaları için gerekirse ceketimi bile satıp yine yardımcı olacağım" dedi.

Çaylıca Spor Kulübü Başkanı Halit Kaya ise, başarılarını Durankaya Belediye Başkanı Keskin’e borçlu olduklarını belirterek, Van’a gitmek için yardım istedikleri, valilik başta olmak üzere bütün kurumların kapısının yüzlerine kapandığını öne sürdü.
Kaya, Van’da yapılan yarışmada yıldızlar kategorisinde birinci geldikleri için çok sevinçli olduklarını ifade etti. Kız öğrenciler, yarışma öncesinde kendilerine yardım eli uzatan Başkan Fatih Keskin’e katkısından dolayı bir çiçek hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 00:05:46
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 21:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?