8
Eylül
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari geriliyor

Hakkari’de meydana gelen deprem sonrası yeterli yardım alamadıkları gerekçesiyle yürüyen gruba polis cop ve gaz bombasıyla müdahale etti. Gazdan etkilenen, aralarında Belediye Başkanı Metin Tekçe’nin de bulunduğu 16 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Başkan Tekçe, devletin kendilerine sahip çıkmadığını öne sürdü.

Hakkari’de meydana gelen deprem sonrası yeterli yardım ve destek alamadıklarını ileri süren vatandaşlar, tepkilerini dile getirmek için Karayolları 114. Şube Şefliği bahçesinde kurulan çadır kentten, 1 kilometre uzaklıktaki Valilik binasına yürüdü. Grup, valilik önünde slogan atarak Vali Erdoğan Gürbüz’ü istifaya çağırdı. Polis de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Belediye Başkanı Metin Tekçe, bir konuşma yaparak, grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Ancak tepkilerini sürdüren grup, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. İl Başkanlığı binasının önüne ulaşan grup, buz parçaları ve taşlarla binanın camlarını kırdı. Bu sırada gruba müdahale edep polis, göz yaşartıcı gaz kullandı. Atılan gaz bombasından etkilenen, aralarında Belediye Başkanı Metin Tekçe ve basın mensuplarının da bulunduğu 16 kişiye oksijen verildi.

Coplarla dağıtılan grup ara sokaklara kaçarken, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri çarşı merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada, gaz bombasından etkilenerek hastaneye kaldırılan Başkan Tekçe, dışarıda toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, büyük acı çektiğini söyleyerek, "20 yıldır devlet bize sahip çıkmadı, bugün de sahip çıkmadı. Herkes kendisine sahip çıksın, kimse bize destek çıkmasın. Hiç kimseye zarar vermeden, herkes kendi mahallesine sahip çıksın" dedi.
Bunun üzerine vatandaşlar, "Başkan’a uzanan eller kırılsın" sloganı atarak, Vali Erdoğan Gürbüz’ü istifaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 15:55:12
Güncelleme :27 Ocak 2005 Perşembe 16:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?