8
Eylül
2024
Pazar
HAKKARİ

İran'la sporda işbirliği

İran’ın Batı Azerbaycan Eyaleti Beden Terbiyesi Genel Müdürü Ekber Asl Mahmudi başkanlığındaki bir heyet, Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ’ı ziyaret ederek, spor alanında işbirliği yapmak üzere bir mutabakat imzaladı.

Bugün sabah saatlerinde Esendere Hudut Kapısı’ndan giriş yapan İran heyeti, Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, Mali ve İdari İşler Şube Müdürü Naif Çallı ile Tesisler Şube Müdürü Adil Özer tarafından şehirden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde karşılandı.

Daha sonra Hastane Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne geçen İran heyeti, burada Sadi Akdağ ile spor alanında yapılabilecek ortak çalışmalarla ilgili basına kapalı bir görüşme yaptılar. Yaklaşık 30 dakika süren görüşme sonrasında Akdağ ile Mahmudi spor alanında yaptıkları işbirliğini mutabakatını karşılıklı olarak imzaladılar.

Mutabakat sözleşmesinin imzalanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, İran Batı Azerbeycan Ayaleti Genel Müdürlüğü ile Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında karşılıklı olarak iki ülkenin kardeşlik ve dostluk ilişkilerini pekiştirmek amacıyla karşılıklı spor etkinlikleri, spor gezileri ve spor faaliyetleri konularında mutabakat sağladıklarını belirtti.

Bundan sonra uygun programlar çerçevesinde karşılıklı diyalog halinde bu spor faaliyetleri ve etkinlikleri gerçekleştireceklerini belirten Akdağ, "İran ile böyle bir antlaşma imzaladığımız için Hakkari olarak mutluluk duyuyuruz. Hakkarili sporcuların değişik ülkeleri, değişik kültürleri görmesi, oralardaki güzellikleri kendi iline ve kendi ülkesine ait sportif faaliyetleri de diğer ülkelere taşıması gurur vericidir. Bu mutabakatı bunun için imzaladık" dedi.

İran Batı Azerbaycan Eyaleti Beden Terbiyesi Genel Müdürü Heyet Başkanı Ekber Asl Mahmudi ise spor alınında Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptıkları mutabakat nedeniyle derece memun olduklarını belirtti. Yapılan açıklamaların ardından İran heyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor tesislerini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapılan ziyaretin ardından heyet Van’a hareket etti. İran heyetinin Van, Erzurum, Ağrı ve Iğdır illerindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’ni de ziyaret ederek spor alanında ortak çalışmalar konusunda görüşmelerde bulunacakları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 14:37:55
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 13:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?