16
Eylül
2024
Pazertesi
HAKKARİ

Sadak'tan garip çağrı

DEP eski Milletvekili Selim Sadak, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a ve terör örgütü PKK/KONGRA-GEL yöneticileri Zebeyir Aydar ile Murat Karayılan’a seslenerek çatışmalara son verilmesi çağrısında bulundu.

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Hakkari İl Başkanlığı tarafından Merzan Mahallesi’nde yapılan 21 Mart Nevruz kutlamalarında konuşan DEP eski Milletvekili Selim Sadak, halkın çatışmaları, ölmeyi ve öldürmeyi istemediğini belirtti.

Sadak, "Bu halk sadece güzel yaşamak istiyor. Halk özgürlüğü, kendi gibi yaşamayı ve kültürünün rengini taşımayı istiyor. Ülkenin bütünlüğü içerisinde Türkü, Arabı ve Çerkezi ile eşit ve özgürce birlikte yaşamak istiyor. Lütfen bunu çok görmeyin ve bu halkın sesine kulak verin. Bu halk toplumsal barış istiyor. Toplumsal barış toplumların kendi farklılıklarını gözeterek, görerek, siyasal, sosyal ve kültürel farklılıklarını görerek birlikte yaşamayı sağlamaktır. Toplumların adına siyaset yapan liderleri ve siyasetçileri zindanlara sokmak değil. Onların düşüncelerini dinlemek, görüş alışverişinde bulunmak ve düşüncelerini dikkate alarak ülke sorunlarına çözüm bulmaktır. İşte toplumsal barış budur. Bu halkın sesine kulak vererek, eşitlik ve kardeşlik talebini geri çevirmeyin. Yeter artık. Yarın geç olabilir. 1993 ile 2001 yıllarında bu fırsatlar kaçtı. Ama 2005 yılında bu fırsatlar kaçmasın sayın başbakan ve AK Parti hükümeti" dedi.

Terör örgütü PKK/KONGRA-GEL yöneticileri Zübeyir Aydar ile Murat Karayılan’a da çağrıda bulunarak çatışmalara son verilmesini isteyen Sadak, şunları söyledi:

"İkinci çağrı KONGRA-GEL Genel Başkanı Zübeyir Aydar ile Başkan Yardımcısı Murat Karayılan’adır. Bu ülkede demokrasinin gelişmesi için demokratik etkinliklere güç veriniz. Çatışmalar dursun, artık bu halk da Türk halkı da şehitlerine daha fazla şehit katmak istemiyor. Yavaş yavaş da olsa Kürt ve Türk anaları birbirlerinin gözyaşlarını anlamaya başladılar. Çatışmalar ve şiddet oligarşik güçlerin ekmeğine yağ sürüyor. Çatışmalar Türkiye’yi üçüncü dünya ülkelerinin arasına sevk etmek isteyenlere güç veriyor ve zemin hazırlıyor. Bu güzel Nevruz gününde çatışmaların bir an önce durdurulması ve kardeşliğin pekiştirilmesi girişimlerini sizden bekliyoruz. Bu bizim, bu halkın, Türkiye’nin, tüm demokratik dünyanın ve Ortadoğu’nun beklentisidir."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 02:38:00
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 17:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?