8
Eylül
2024
Pazar
HAKKARİ

Sokak köpeği dehşeti!

Hakkari'nin Biçer Mahallesi'nde bir köpeğin saldırısına uğrayan sağır ve dilsiz kız çocuğu, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldu. Edinilen bilgiye göre, Biçer Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, evlerinin arka tarafından bulunan komşularına ait tarlaya ektikleri sebzeleri sulamak için dereden su bırakmaya giden sağır ve dilsiz 11 yaşındaki Revşan Kaya, komşuları Salih Mavigöz'e ait olduğu iddia edilen köpeğin saldırısına uğradı.

Kalça ve vücudunun değişik yerlerinden yara alan kız çocuğunun ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Ahmet Kaya, işsiz olduğu için çocuklarının yaz aylarında sebzesiz kalmaması için komşularının tarlasına sebze ektiğini belirterek, kızının bu sebzeleri sulamak için evlerinin arka tarafında bulunan dereden su bırakmaya gittiği sırada komşuları Salih Mavgöz'a ait olduğunu iddia ettiği köpeğin saldırısına uğradığını ileri sürdü.

Kaya, "Komşumuzun bahçesinde meyve ağaçları olduğu için 2 köpek besliyor. Köpeklerin çocuklara saldıracağı konusunda komşumuz Salih Mavigöz'ü uyardım. Ancak kendisi uyarılara hiç aldırış etmedi. Dün akşam saatlerinde saatlerinde sağır ve dilsiz olan kızım Revşan tarladaki ekili sebzeleri sulamak için dereden su bırakmaya gitti. Ancak Salih Mavigöz, çocuğun bahçesinde meyveleri çalmaya geldiğini düşünerek köpeğini ipten saldı. Hızla gelen köpek kızıma saldırdı. Sağır ve dilsiz olan kızım bağıramayınca köpek saldırmaya devam etmiş. Mahalle sakinlerinin durumu fark etmesiyle birlikte çocuğu kurtardık. Müşahade altında tutulan çocuğumun ruhsal dengesi bozulmuş durumda. Çocuğum sürekli ilginç hareketlerde bulunarak ellerini dişliyor ve biçimsiz bir şekilde yemek yiyor. Kızıma saldıran köpeğin kuduz olup olmadığı da henüz belirlenemedi. Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulunarak komşum Salih Mavigöz'den şikayetçi olacağım" şeklinde konuştu.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Servet Kocaöz ise, çocuğu ısıran köpeğin kuduz olup olmadığının daha sonra anlaşılacağını belirterek, her ihtimale karşı kız çocuğuna serum takarak gerekli aşıların yapıldığını belirtti. Dr. Kocaöz, "Çocuğa birinci doz aşı yapıldı. İkinci doz aşıda yapılacak. Her ihtimale karşı bu aşılar 28 güne kadar devam edecektir. Bu süre zarfında köpeğin kuduz olup olmadığı daha sonra anşalılacaktır" dedi.

Öte yandan, Biçer Mahallesi'nde 16 yıldır mum ışığında yaşayan ve açlıktan 1 çocuğu yatağa düşen, 4 çocuğu ise soğuktan zatürree hastalığına yakalanan Ahmet Kaya isimli vatandaşa, Hakkari Valiliği ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Adnan Hatipoğlu sahip çıkarak her türlü yardımda bulunmuştu. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, Kaya ailesine yardımcı olarak ücretsiz olarak tedavilerini yaptırdığı çocuklarından sağır ve dilsiz olan Revşan (11), Çiçek (6) ve Ayşe (4) ile Serbest (11) isimli kardeşlerde vitamin yetersizliği ve zatürree hastalığına, 8 aylık Yusuf'un ise gözlerinin görmediği ve gıdasızlıktan çok zayıfladığını tespit etmişlerdi. Değişik hastalıklara yakalanan çocuklar daha önce İl Sağlık müdürlüğü tarafından Devlet Hastanesi'nde yatırılarak günlerce tedavi altına alınmışlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 16:19:48
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 11:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?