8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

360 camiden Pakistan'a yardım

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Pakistan ve Hindistan'da meydana gelen depremlerde zarar gören vatandaşlara gönderilmek üzere başlattığı kampanya çerçevesinde Hakkari'deki 360 camide para toplandı.

Altay Caddesi üzerinde bulunan Ulu Camii başta olmak üzere bir çok camide aynı anda depremzedeler için para toplandığı belirtildi. Cami cemaatinden Abdulhalik Çiftçi isimli vatandaş, cuma namazını kıldıktan sonra elindeki seccadeyi yere sererek, depremzeler için para topladı. Vatandaşların yardıma büyük destek verildiği görülürken, toplanan paranın miktarının yetkililer tarafından açıklanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hakkari Valili Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Pakistan ve Hindistan'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin de yaralandığı depremde zarar gören insanlar için yardım etmenin bütün insanlığın görevi olduğunu söyledi. Vali Üçüncü, bakanlıkta kendilerine gelen talimat üzerine kamu kurum ve kuruluşlar ile camilerde para toplama işlemlerine başlandığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 16:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?