8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Depremzedelere yardımeli

Pakistan ve Hindistan'da meydana gelen depremlerde zarar gören vatandaşlara gönderilmek üzere Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Hakkari'deki değişik okullarda para toplanmaya başlandı.

Bir süre önce Altay Caddesi üzerinde bulunan Ulu Camii başta olmak üzere il genelindeki 360 camide aynı anda başlatılan kampanyanın şehrin değişik okullarında da devam ettiği belirtildi.

Yaklaşık 2 bin öğrencisi ve 45 öğretmeni bulunan Hakkari Lisesi'ndeki öğretmen ve öğrencilerinden para toplandı. Okul idaresinin verdiği zarflara gönüllerinin el verdiği kadar para bırakan öğretmen ve öğrencilerin, kampanyaya büyük ilgi gösterdikleri belirtildi.

Okul Müdürü Mevlit Yalçınyiğit ise öğretmen odası başta olmak üzere tüm sınıfları tek tek dolaşarak yardıma destek vermek isteyenlere kendi elleriyle yardım zarflarını dağıttı.
Hakkari Valili Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Pakistan ve Hindistan'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin de yaralandığı depremde zarar gören insanlar için yardım etmenin bütün insanlığın görevi olduğunu söyledi. Vali Üçüncü, bakanlıkta kendilerine gelen talimat üzerine kamu kurum ve kuruluşlar ile camilerde para toplama işlemlerine başlandığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 20:02:24
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 23:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?