8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Erdoğan'dan birlik çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratik hakları egemen kılacağız. Bu ülke terör olaylarında 40 bin insanını kaybetti" dedi. Erdoğan, "Dünyada terör konusunda bu kadar ağır bedel ödemiş hiçbir ülke yok. Türkiye'de etnik unsura bağlı ayrımcılık olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde Hakkari'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir kitapevinde meydana gelen patlamanın ardından olayların tırmandığı Şemdinli İlçesi'nde halka seslenerek barış çağrısında bulundu.

Konuşmasında, sağlıktan emniyete, toplu konuttan hayvancılığa ve AB süreci içinde insanların yaşam standartları konusunda kat edilen mesafeye değinen Başbakan Erdoğan, "Legal yolların demokrasi içinde egemen kılındığı tek hükümet biziz. Bunun için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir şey, insanlarımızı katletmekte elde edilmez. Demokratik hakları egemen kılacağız. Bu ülke terör olaylarında 40 bin insanını kaybetti. Dünyada terör konusunda bu kadar ağır bedel ödemiş hiçbir ülke yok. Hangi etnik kültüre, inanca sahip olursa olsun, kardeşçe el ele, omuz omuza ülkemizde yaşamaya devam etmeliyiz. Aksi takdirde birileri sevinir. Sevinenler bu ülkenin öz evlatları değil, paramparça etmek isteyenler olacaktır" dedi.

Yılların dengesizliğini ortadan kaldırma gayreti içinde olduklarını da vurgulayan Erdoğan, hedefledikleri 3 tane kırmızı çizgileri olduklarından bahsetti.

Erdoğan, "Birincisi, Türkiye'de etnik unsura bağlı ayrımcılık olmayacaktır. Herkes Türkiye Cumhuriyeti kimliği altına beraber olacak. Alt kimliklere saygılı olacağız. Kürt'se 'Kürdüm', Laz'sa 'Lazım', Boşnak'sa 'Boşnak'ım' diyecek. Hepimizin kimliği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olacak. Bundan kimse rahatsız olmayacak. Bu ülkede kimseye etnik kimliğe göre muamele yapılmayacaktır. 'Yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü' ölçü bu. Benim ve hükümetimin ölçüsü budur. İkinci çizgimiz bölgesel milliyetçilik. Bunun da karşısındayız. Yatırımcılara Teşvik Kredisi çıkardık. Güney ve Doğu Anadolu'ya yatırım yapmalarını istedik. Ama yapılmadı. Kimse bu yatırıma yanaşmadı. Buraya gelip o yatırımı yapsa, buradaki birçok insanımız iş sahibi olacak.

Bizim bütün gayretimiz altyapıyı süratle çözebilmektir. Okul ve sağlık konusunda ciddi adımlar atıyoruz. Bunlar devam ediyor. Toplu konutta ciddi adımlar atıyoruz. Üçüncü çizgimiz ise dinsel milliyetçiliğe de karşıyız. Kim hangi inancın temsilcisi olursa olusun, onun inanç özgürlüğü bizim güvencemiz altındadır. Kin, nefret bunlar bize bir şey kazandırmaz. Bu ocakların sönmesinden mağdur olan kim oldu? Bunlara fırsat vermeyelim. Yargı da inşallah adil olan kararı verecektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 12:16:06
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 14:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?