8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Korkuluksuz köprü korkutuyor

Hakkari'de her gün onlarca öğrencinin okula gidiş-gelişlerde kullandığı korkulukları olmayan 7 metre yüksekliğindeki köprü, üstünden geçenlerin korkulu rüyası haline geldi.

Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Ahmet Aktaş, yetkilileri defalarca uyarmasına rağmen, köprünün her iki yakasına demir korkuluk takılmadığını ve öğrencileri özelikle kış aylarında zor anlar yaşadığını belirtti. Özelikle yağmurlu ve kış aylarında öğrencilerin ailelerinin nezaretinde okula geldiğini kaydeden Aktaş, köprüden düşmek üzere olan 4 öğrenciyi ise son anda kendisinin kurtardığını söyledi.

Aktaş, "Atatürk Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulu'nun arasında geçen dere yatağının üzerinde köprü bulunmaktadır. Bu köprüyü ayrıca Kıran ve Keklikpınar Mahallesi de kullanmaktadır. Sel sularıyla kabaran dere, korkutucu boyutlara ulaşıyor. Üzerinde birde korkuluk olmadığı için yanında geçen öğrenciler köprüyü geçmekten korkuyor. Kış aylarında ailelerinin yardımıyla köprünün üzerinde geçiyor. Evim köprünün yakınında olduğundan, geçen yıl düşüp beton zemine bağlı demirlere tutunan 4 öğrenciyi kendim kurtardım. 7 metre yüksekliği olan köprü can almadan biran önce üzerine korkuluk yapılması lazım. Köprünün altında geçen dere yatağı ise çöplükten geçilmediği gibi okulda ders işleyen çocuklar bile pis kokulardan dolayı okulun bahçesine dahi çıkamıyor. Yetkililerin acilen bir çözüm bulması istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 13:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?