8
Eylül
2024
Pazar
SAĞLIK

Dere yatakları mikrop saçıyor

Hakkari'de dere yataklarına atılan evsel atıklar, vatandaşların sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

Dağgöl Mahallesi'nden geçen Serin Deresi'ne akıtılan kanalizasyon ve çöp atıklarının kokması sonucu dere yatağında evleri bulunan vatandaşların kapı ve pencerelerini açamaz hale geldikleri bildirildi. Mahalle sakinleri, belediyeye defalarca müracaat etmelerine rağmen yetkililerin hiçbir önlem almadığını iddia etti. Kötü kokulardan dolayı çocuklarının hasta olduğunu ileri süren vatandaşlar, önlem alınmadığı takdirde mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Vatandaşlar, "Yıllardır kanalizasyon atıkları olmak üzere çöp atıkları dereye boşaltıldı. Havaların ısınmasıyla birlikte pis kokular yayıldığı gibi, haşerelerin oluşmasına da neden oluyor. Bazen evlerimizi terk edip uzakta bulunan yakınlarımızın yanlarına gitmek zorunda kaldık. Havaların soğumasına rağmen hala evlerimize kötü kokular geliyor. AB'ye girmek isteyen Türkiye'ye bu manzaralar yakışmıyor. Evlerimizin yanında askeri lojmanlarda bulunanlar bile rahatsız oluyor. Onlar da defalarca müracaat etmesine rağmen bir sonuç alamamış. Bu konuyla ilgili yetkili birimler görevlerini yapmıyor. Eğer yapmış olsaydılar, bizleri bu sorundan kurtarmış olacaklardı" iddiasında bulundu.

Şehirde bunun gibi 3 dere daha bulunduğunu kaydeden Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, evleri dere kenarında bulunan vatandaşları uyarmalarına rağmen çöp atmaya devam ettiklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 13:26:23
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 13:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?