16
Eylül
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Diyaliz hastaları doktor bekliyor

Hakkari Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'nde görev yapan doktorun ayrılmasıyla birlikte, böbrek hastaları yine doktorsuz kaldı.

Bir süredir Hakkari'de görev yapan Dr. Medeni Sermet'in uzmanlık sınavını kazanıp gitmesiyle birlikte, Hemodiyaliz Ünitesi yine doktorsuz kaldı. Yaklaşık 2 haftadan beridir doktor yolu gözleyen hastalar, kaderleriyle baş başa bırakıldıklarını ifade etti. Kronik böbrek hastası Ahmet Şahinoğlu, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, doktor gönderilmesini istedi. Yaklaşık 3 yıl önce doktor sıkıntısı yüzünden ölen hastalar gibi olmak istemediğini belirten Şahinoğlu, kendi kaderleriyle baş başa bırakıldıklarını ifade etti. Şahinoğlu, "Ben yaklaşık 5 yıldır bu hastalığı çekiyorum. 2 hafta önce ünitede görevli doktorumuz ayrıldı. Bize 1 hafta içersinde doktor geleceğini söylediler. Ancak sözü edilen doktor halen gelmedi. Sırayla 14 böbrek hastası diyalize giriyoruz. Hayatımız artık ünitede görev yapan hemşirelere emanet. Doktor yok, gelip gelemeyeceği belli değil, kendi kaderimizle baş başa bırakıldık. Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum. Bizi kendi kaderimize bırakmayınız. Ölüme doğru bizi göndermeyiniz. Yaşamak kadar güzel bir şey yok, bizler yaşamak istiyoruz. Bizim ölmemizi istemiyorlarsa acilen doktor göndermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ise, Sağlık Bakanlığı ile Hemodiyaliz Ünitesi'ne bir doktorun gönderilmesi için gerekli yazışmayı yaptıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 19:22:55
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 08:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?