18
Ekim
2024
Cuma
SAĞLIK

Poliklinik sıkıntısı sürüyor

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Ana Çocuk Sağlığı ve Verem Savaş Dispanseri binalarında hizmete veren devlet hastanesinde yaşanan poliklinik eksikliğini, yapacakları prefabrik binalarla gidereceklerini söyledi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, devlet hastanesinde yaşanan poliklinik eksikliğini en kısa sürede gidereceklerini belirtti.

Sorunun giderilmesi için Sağlık Bakanlığı'na 500 milyar lira ödenek talebinde bulunduklarını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Talep edilen 500 milyar lira ödeneğin 350 milyar lirası önceki gün bize gönderildi. Ödeneğin gelmesiyle birlikte devlet hastanesinde yaşanan poliklinik yetersizliğini yapacağımız prefabrik binalarla gidereceğiz. Geçen yıl bu vakitlerde Hakkari'ye kar yağmıştı. Ancak bu yıl daha yağmadı. Biz de bunu fırsat bilerek daha kar yağmadan prefabriklerin yapımına başlayacağız" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ise yeni prefabrik binaları Dünya Bankası tarafından çevre yoluna yapılan Eğitim Tipi Sağlık Merkezi'nin yanındaki arsaya kuracaklarını, çalışmalara gelecek hafta başlanacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 14:44:50
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 16:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?