8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Akın: Hayal gerçeğe dönüşecek

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Muhtarlar Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Malatya Belediyesi ile Malatya Muhtarlar Derneği arasında ayda bir yapılan değerlendirme toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, başta Meyvecilik Enstitüsü Arazisi’nin belediyeye devrinin sağlanması, atık su arıtma tesisinin tam kapasite ile hizmete sokulması üzere, Belediye Başkanı Akın’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise konuşmasında, yıllardır Malatya’nın rüyası olan Beylerderesi Viyadüğü ile ilgili olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Köprüler Daire Başkanı ile bir görüşmede bulunduğunu söyledi.

Başkan Akın, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminden bu yana Beylerderesi’nin iki yakasını birbirine bağlayacak ve Malatya’nın batıya doğru gelişmesini sağlayacak bir köprü hayal edildiğini belirterek, bu konuda yürüttükleri girişimleri yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Akın, Beylerderesi Viyadüğü yapılması konusunda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Köprüler Daire Başkanı ile görüştüğünü belirterek, "Çalışmalarımız inşallah müspet bir şekilde neticelenecek ve bu yıl inşaata başlanacak. Daha önce değişik tekniklerle hesap edilen viyadük, şu anda yine Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan son teknik gibi düşünülüyor. Kutu kesitle ilgili proje neticesinde, Beyler Deresi’nin iki yakasını birleştireceğiz. Viyadüğün 65 metre yüksekliğinde olması planlanmış. Arkadaşlarımız bu son tekniğin Almanya’daki bir firma tarafından gerçekleştirildiğini, firma ile görüşüldükten sonra bu konuda bize kesin şekilde cevap vereceklerini, yardımcı olmaya gayret edeceklerini vaat ettiler. Malatya’nın, Beylerderesi’nin batı yakasında gelişmesinin en büyük eksikliklerinden biri ikmal edilmiş olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 18:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa yılmaz IP: 88.233.139.xxx Tarih : 16.03.2007 05:35:09
enkısa sürede bitmasi dileğiyle... başarılarınızın devamını diliyorum...