8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

'Alt geçit' karşıtlarına başkandan cevap

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, çevre esnafının karşı çıktığı alt geçit projelerini savundu ve bu geçitlerin ihalelerinin Temmuz ayında yapılacağını belirterek, "İstanbul’a Boğaz Köprüsü yapımı gündeme geldiğinde de karşı çıkanlar olmuştu. Boğaz Köprüsü yapılmasaydı bugün ne olurdu?" dedi.

Milli Egemenlik Caddesi’nin, Turgut Temelli Caddesi’ne bağlandığı kavşakta yaptırılacak alt geçit projesine, çevre esnafının karşı çıkmasına ilişkin olarak Belediye Başkanı Akın, kentin geleceğini planlama adına bu tür projeleri gerçekleştirmek zorunda olduklarını ifade etti.

Buradaki alt geçidin yanı sıra Sıtmapınarı’ndaki alt geçidin projelerinin hazır olduğunu ve ihalelerinin Temmuz ayında yapılacağını belirten Başkan Akın, 1 milyon nüfusa doğru ilerleyen Malatya’da trafik sorununun çözümü için bu geçitlerin gerekli olduğunu söyledi.

Başkan Akın, tepkilerle ilgili olarak da, "İstanbul’a Boğaz Köprüsü yapımı gündeme geldiğinde de karşı çıkanlar olmuştu. Boğaz Köprüsü yapılmasaydı bugün ne olurdu?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 12:33:37
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 12:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmet Muhtar IP: 195.87.229.xxx Tarih : 30.06.2005 13:34:47
Sayın başkan.. İstasyon virajının bulunduğu yere de üst geçit yapmayı düşünmüyormu .Buralara geçit yapmak için çevresinin kapanmasınımı bekliyorlar.Hoşcakalın.......