8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Başkan Akın, Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, bu yıl Malatya’ya gelecek doğalgaz ile şehrin adeta şantiye haline döneceğini belirtti.

Belediye Başkanı Akın, Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcıları Ziya Kesriklioğlu, Yusuf İzzettin Cengiz, Hanifi Gül, Erol Turan ve daire müdürlerinin katıldığı ziyarete muhtarlar ilgi gösterdi. Başkan Akın’ın odalarını ziyaretinden mutlu olduklarını belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, "Sorunlar bitmez. Çünkü, sorunlar bittiğinde hayat da bitmiş olacak. Bu yüzden, sorunlarımızın ve çözümlerin konuşulduğu ve çok faydalı olan bu toplantılar da sürecek ve Belediye Başkanımız Cemal Akın ile olumlu diyaloğumuz devam edecek" dedi. Eren, belediye tarafından 2004 yılı içerisinde mahallelerine yapılan hizmetlerin, 2005 yılında da artarak devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Muhtarlardan aldıkları bilgiler ışığında mahallelere hizmet üretme çabası içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Akın, "Bugüne kadar asfalt, yol açma, içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri, Malatya adına yakışır bir vaziyette ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları, sağlık ve sosyal yardımlar, kültürel etkinlikler gibi hizmetler yaptık. 2005 yılı ise hizmette, belediye hizmetlerinde, şehrin kalkınmasında ve çağdaş bir şehir olmasında atılım yılı olacaktır" şeklinde konuştu.

Akın, 2004 yılı çalışmalarını ve 2005 hedeflerini anlattıktan sonra şunları söyledi: "Birçok muhtarımız bizden kaldırım çalışması yapmamızı istiyor. Ancak bilindiği gibi yakında ilimize doğalgaz gelecek. Doğalgaz geldiği zaman Malatya’nın bütün yerleri şantiyeye dönecek. Sanırım Ocak ayı içerisinde Enerji Piyasası Doğalgaz ile ilgili ihaleyi yapacak ve ardından da çalışmalar başlayacak. Biz belediye olarak bu şirketin yüzde 10’una ücretsiz olarak ortak oluyoruz. 2006 yılının başlarında Malatyamız’ın ana caddelerinde doğalgazı kullanabileceğimizi düşünüyorum. Doğalgazın kullanılmasıyla birlikte hem Malatya’nın havası kirlenmeyecek, hem de Malatyalılar ucuz yakıt kullanma imkanına kavuşmuş olacak".

Akın, trafiği rahatlatacak bazı uygulamaların yanı sıra, belediye binası arkasındaki bir alana da çok acil biçimde katlı otopark yapmayı planladıklarını, ancak bu alanla ilgili bazı yasal sorunların aşılmasını beklediklerini söyledi.

Malatya-iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 14:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?